“Gde trenirati?“, “Koje su teretane najbolje?“, “Koje teretane imaju studentske popuste?“, samo su neka od čestih pitanja na društvenim mrežama i internet forumima. Danas je ponuda teretana i fitnes centara veća nego ikada, pa  je prilično nezahvalno govoriti o tome koja je od njih najbolja. Ipak, ako imate slične nedoumice, možda vam ovaj tekst pomogne pri odabiru mesta na kome ćete ubuduće trenirati.

Iron RePublic

Iron RePublic je prilagođen vežbačima svih godišta jer poseduje veliki izbor sprava za vežbanje, tako da svako ima mogućnost da izabere program koji mu najviše odgovara. Bilo da ste rekreativac ili želite da se profesionalno bavite bodibildingom, ovde možete da ostvarite sve svoje želje, bez limita. 

Smeštena u samom centru grada (Bulevar despota Stefana), ovu teretanu krasi nesvakidašnji ambijent koji upotpunjuje najsavremenija oprema. Vežbacima su na raspolaganju  „Life Fitness“ kardio oprema, kao i po serija sprava poznatih brendova „Technogym“ i „Impuls“. 

U svakom trenutku koji provedete u Iron RePublic-u, uz vas su treneri i stručno osoblje koji su tu da bi u svakom momentu asistirali vašem vežbanju i pružili adekvatan savet i koje u svakom trenutku možete  pitati bilo šta, jer oni spadaju u vrhunske profesionalce u svojim sportskim kategorijama i tu su da vam pomognu na svakom koraku. 

U Iron RePublic-u imate mogućnost konstantnog pravilnog usavršavanja uz različite edukativne seminare, praktičan rad i prilagođenu ishranu.

Ethnogym

Ethnogym je specijalista u Beogradu za grupne fitnes programe sa više od 200 fitnes časova mesečno i 15 različitih vrsta programa. Od Les Mills programa do joge, pilatesa, zumbe, kardio boksa. Ethnogym fitnes klub je kreiran tako da svojim članovima pruži osećaj i prednosti sporta.

Uz prvoklasnu opremu, efikasne fitnes programe, društvenu atmosferu i instruktore koji su inspirisani fitnesom i orijentisani da vam pruže sportski osećaj, bićete podstaknuti da dostignete željenu fizičku formu.

Filozofija Ethnogym-a je bazirana na sportskim vrednostima a ekipa profesionalaca je uvek spremna da vas dočeka, sasluša i pruži podršku. To je ekipa uz koju ćete se i zabaviti i dobiti željene rezultate.

XL Fitness Factory

XL Fitness Factory je ekskluzivan fitnes centar napravljen po svetskim standardima, koji nudi najsavremenije uslove za trening, relaksaciju, skidanje suvišnih kilograma, oblikovanje tela, povećavanje mišićne mase, izgradnje proporcionalne i simetrične mišićne strukture, kako vrhunskim sportistima, tako i početnicima – rekreativcima svih starosnih grupa.

Teretana XL Fitness Factory se nalazi u blizini sportskog centra Hale Pionir, na nekoliko minuta od Bulevara Despota Stefana (29. Novembra) gde prolazi veliki broj linija GSP-a, takođe poseduje nekoliko parking mesta ispred objekata.

Prostire se na 600 m2 i opremljen je najsavremenijom opremom proizvođača ‘’Hammer strenght’’, ‘’Life Fitness’’, ‘’Panatta sport’’, i ‘’StairMaster’’. Osim sprava za body building, teratana XL Fitness Factory poseduje i profesionalne mašine za kardio program, trake ‘’Life Fitness’’, bicikle-spinnere i stepere ‘’Star Trac’’, arc trainere ‘’Cybex’’, kao i širok spektar tegova i ostaih rekvizita.

Zaposleni u ovom fitness centru veliki akcenat stavljaju na individualni pristupu svakom članu pod stručnim nadzorom sertifikovanih trenera. Kontrolisani trening na osnovu analize važih telesnih sposobnosti sprečava zdravstvene deficite i poboljšava opšti kvalitet života.

City Fitness Club

City Fitness Club je osnovan 2008. godine, nalazi se u samom centru grada i u preko 200 m2 čistog, svetlog i provetrenog prostora za vežbanje pruža neograničene mogućnosti za vaš fizički napredak.
Teretanu i fitness centar City fitness club su oformili stručnjaci, entuzijasti i zaljubljenici u trening.
Osim sprava za body building, City fitness club poseduje i profesionalni kardio program (najkvalitetnije Life fitness trake i bicikle), kao i širok raspon slobodnih tegova.

U ovom klubu možete vežbati na vrhunskim spravama renomiranog proizvođača sportske opreme ‘’Panatta’’.

Cilj ovog italijanskog proizvodjača fitnes opreme je da se prepoznaju sistemi koji će poboljšati mobilnost kroz proučavanje i razvoj novih rešenja i tehničkih detalja. ‘’Panatta’’ obraća maksimalnu pažnju na biomehaničke komponente i kvalitet kretanja.

City fitness club ima pristupačne cene a nudi i druge povoljnosti za studente, korporativna i grupna članstva na nekoliko različitih lokacija u centru Beograda (u zavisnosti od željenog programa vežbača).

PLAY Fitness Centar

Fitnes centar PLAY nalazi se u Križanićevoj ulici broj 22 u Beogradu. Organizovan je u preko 500 kvadratnih metara, izuzetno prijatnog i funkcionalnog prostora. Moderna teretana opremljena je novim, profesionalnim spravama poznatih firmi ‘’Technogym’’ i ‘’Cybex’’. Tu je i veći izbor bučica različitih težina, a sve u cilju zadovoljavanja različitih potreba naših članova.

Kardio program smešten je u posebnom delu fitnes centra i raspolaže modernim trakama, krosevima, steperima i biciklama. Fitnes centar opremljen je i modernom salom, površine 120 kvadratnih metara u kojoj se izvode grupni aerobni programi.

Tim profesionalnog osoblja koje vam uvek stoji na raspolaganju da pomaganjem ili savetom vaše vežbanje učini prvo bezbednim, a zatim i efikasnim. U svakom trenutku od instruktora možete zatražiti vođenje treninga, individualan rad ili savete u vezi sa vašom ishranom, odnosno programom po kojem trenirate.

Nedavno je u Požeškoj ulici, na Banovom brdu, otvoren još jedan PLAY Fitness Centar u prostoru od 700 kvadratnih metara, koji je kao i gorepomenuti opremljen modernim spravama za vežbanje i kardio jedinicama.

 

Filip Gajić

Autor: Filip Gajić

Žurnalista – terorista sa životnom devizom: Kom obojci – Tom i Džeri.