Volite li Bolivud? Znate li ko je Amir Kan?

Često sa nestrpljenjem čekamo neke filmove u bioskopima ili da se pojave na internetu pa da ih odgledamo, ali najveći procenat tih filmova nam dolazi iz američkog Holivuda. Zanemarljiv je broj domaćih filmova, a isto tako slabo imamo priliku videti neka ostvarenja drugih inostranih produkcija osim ako se ne radi o filmskim festivalima. U dalekoj Indiji ipak ne obraćaju pažnju na sve ovo i punom parom, gotovo kao na traci izbacuju filmove u Bolivudu, brojke kažu oko dvesta godišnje. U ovom teksu ćemo izdvojiti jednog od najboljih glumaca Bolivuda i upoznati vas sa njegovim filmovima koje vredi pogledati.

Amir Kan (Aamir Hussain Khan) 

Već godinama važi za jednog od najboljih i najistaknutijih glumaca u Bolivudu. Rođen 14. marta 1965. godine u Mumbaju u Indiji. Prve korake u filmskoj industriji je načinio još kao dečak sa jedanaest godina. U dosadašnjoj karijeri je osvojio veliki broj nagrada, a osim što je glumac, Amir je scenarista, filmski producent i režiser. Osnivač je Aamir Khan produkcije iz koje su takođe izašli neki vrlo kvalitetni filmovi. Bez obzira na popularnost Amir je nekoliko puta imao problema jer je muslimanske veroispovesti. To ipak nije uticalo na njegovu popularnost u Indiji, a i šire gde se njegovi filmovi prikazuju.

Kako se rodio film? »

Pet filmova Amira Kana koje vredi pogledati

Ko ima volje i vremena, može da pogleda sva ostvarenja ovog glumca, neće se pokajati, a mi smo vam odabrali pet filmova koji će ostaviti najjači utisak na vas. Neki će vas nasmejati, neki rasplakati, neki motivisati, ali nikako nećete ostati ravnodušni. Svi filmovi Amira imaju poprilično visoke ocene na sajtu IMDB, a mi se nadamo da ćete poslušati naš savet i podeliti utiske nakon gledanja sa nama.

DANGAL 

Na petom mestu se nalazi film po istinitoj priči iz 2016. godine koji dolazi direktno iz produkcije Amira Kana. Kao glavni glumac u ulozi oca i bivšeg rvača koji se sve vreme nada sinu kojeg bi naučio sve što zna i pomogao mu da nadmaši njegove uspehe u sportu. Sudbina mu daje dve ćerke i on rešava njih da trenira, a na koji način i kako sve zavšava pogledajte u ovoj drami sa elementima komedije koja ima ocenu 8,5.

Koliko dobro poznajete filmove? »

Kao zvezde na zemlji

Teško je bilo napraviti neki adekvatan redosled, mi smo se jednostavno držali utisaka koje su na nas ostavili filmovi. Zbog toga se na četvrtom mestu našla ova drama koja ima ocenu 8,4. Film je iz 2007. godine i cilj filma je da ukaže da deci samo treba posvetiti pažnju. Glavni akteri su osmogodišnji dečak i njegov učitelj likovnog koji će uraditi mnogo za njega. Tople preporuke za ovaj film.

Gledanje filmova kvalitetno i jednostavno – Popcorn Time »

Tri budale

Još jedan film sa ocenom 8,4. Ovoga puta je reč o komediji koja govori o prijateljima koji su krenuli na put da pronađu kolegu sa fakulteta kojeg nisu videli nakon diplomiranja. Kroz sećanja se vraćaju u prošlost, a u isto vreme ih čekaju razne avanture na putu do njega.

Manje poznati filmovi o plesu koje vredi pogledati »

Fanna

Film sa najslabijom ocenom od svih pet, ali sa velikim preokretom u priči, primamljivom muzikom i dosta neočekivanim raspletom. IMDB korisnici su ga ocenili 7,2. Ova romantična drama je iz 2006. godine, a govori o ljubavi između slepe devojke i turističkog vodiča.

Kviz: Crtani filmovi našeg detinjstva »

Ghajini

Na prvom mestu se nalazi film iz 2008. godine. Bez obzira na ocenu od 7,3 zbog svih elemenata koje ovaj film poseduje uspeo je da se probije na sam vrh naše top pet liste. Radnja slična filmu Memento, ali mnogo opširnija i detaljnija. Čovek koji svakog dana zaboravlja ko je i šta je. Kako uspeva da preživi i da li će oni koji su za to krivi platiti saznajte u ovoj drami koja obiluje emotivnim i dinamičnim scenama.

Nadamo se da smo vam predložili nešto novo i originalno. Verujemo da ćete uživati barem jednim delom kao i mi gledajući ova dela. Bez obzira koji žanr volite verujemo da ćete u pronaći nešto za sebe u ovih pet filmova.

Preporučujemo:

Preporučujemo:

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Serijal Noćni menadžer (The Night Manager) u šest epizoda prikazuje sve ono što je potrebno kvalitetnom špijunskom trileru: zanimljive aktere i preokrete, napetost i misteriju, romansu i glamur, preplitanje političkih intriga i vojno-kriminalnog podzemlja, čast i...

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Serijal Noćni menadžer (The Night Manager) u šest epizoda prikazuje sve ono što je potrebno kvalitetnom špijunskom trileru: zanimljive aktere i preokrete, napetost i misteriju, romansu i glamur, preplitanje političkih intriga i vojno-kriminalnog podzemlja, čast i...

Sluškinjina priča ponovo na malim ekranima

Sluškinjina priča ponovo na malim ekranima

Kakva pitanja pokreće, emocije izaziva i utisak ostavlja priča o konkubinama u 21. veku. U vreme kada su žene na vrhuncu svoje borbe za jednakosti i ravnopravnost.  Naime televizijska serija “Sluškinjina priča” u produkciji HBO prati priču žene koja je primorana da...

Komentari: