Recikliranje plastičnih flaša može biti višestruko korisno, jer osim što od njih možemo napraviti mnogo korisnih stvari, recikliranjem razvijamo ekološku svest i čuvamo životnu sredinu. Pred vama su neke od ideja kako na najbolji mogući način upotrebiti plastične flaše koje vam više nisu potrebne.

Zamka za insekte

zamka-za-komarce

Iako jesen uveliko traje, nezvani leteći gosti koje nam je leto donelo još uvek su tu i tamo prisutni. Da biste napravili savršenu zamku za insekte, potrebni su vam jedna plastična flaša, žuti šećer ili med , malo vode i kvasca. Pratite uputstvo sa slike i ovaj problem će ubrzo biti rešen.

Hranilica za ptice

hranilica-za-ptice

Ako u svom domu imate papagaja ili nekog drugog pernatog kućnog ljubimca hranilica je nešto što će vam svakako biti neophodno.

Saksije

saksije

Za razliku od običnih, saksije napravljene od plastičnih flaša su daleko korisnije jer mogu imati sopstveni sistem za navodnjavanje.

Držač za kese

flasa-za-kese

Često se može čuti da svako srpsko domaćinstvo ima barem jednu kesu u kojoj se čuva gomila drugih kesa. Kako bi vam uvek bile pri ruci, vaše kese možete spakovati u flašu , odnosno držač napravljen od plastične flaše koji se pravi u svega nekoliko poteza.

Tabure

tabure

Jednostavnim pakovanjem flaša može se napraviti veoma zanimljiv komad nameštaja. Uz minimalna ulaganja i malo spretnosti možete imati dodatno mesto za sedenje u svom domu.

Prskalica

prskalica

Ukoliko imate manju baštu ili travnjak u dvorištu koji zahteva redovno održavanje, ne morate imati i skupe sisteme za navodnjavanje. Sve što vam je potrebno su gumeno crevo i jedna probušena flaša.

Kako odvojiti žumance

zumance

zumance-2

Ako se bavite kulinarstvom, ovaj jednostavan trik za odvajanje žumanaca vam može uštedeti mnogo vremena i olakšati spremanje vaših omiljenih poslastica.

Držač za kišobran

drzac-za-kisobran

Sjajna ideja za sve vozače koji u kišnim danima žele da sačuvaju unutrašnjost svojih automobila.

Hranilica za kućne ljubimce

hranilica-za-zivotinje

Još jedan od načina da vaši kućni ljubimci nikada ne budu gladni.

Držač za toalet papir

drzac-za-toalet-papir

Mada se u nužnim situacijama može koristiti i u kući, ovaj “izum“ je pre svega pogodan za duže boravke u prirodi.

Filip Gajić

🖊️ Filip Gajić

Žurnalista – terorista sa životnom devizom: Kom obojci – Tom i Džeri.

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu