Verovatno ste videli vest da je Netflix postao globalni servis, pa je samim tim, postao dostupan i u Srbiji. Ipak, i on ima svoje nedostatke kao što su nedostatak naslova i siromašan izbor titlova. Pogledajte kako da popravite to.

Ako niste već na Netflixu – registrujte se. Imate jedan mesec besplatno tako da vas ništa ne košta da probate. Kada ste se registrovali videćete vrlo lep i intuitivan interfejs. Posle nekog vremena, primetićete da fali veliki broj fimova i serija. Na primer, House of Cards, serija koju proizvodi upravo Netflix, nije dostupna u Srbiji. Štaviše, pojavio se podatak da u Srbiji možete videti samo oko 30% svih naslova na Netflixu. Međutim, čak i sa tim procentom smo prvi u regionu. Pojavilo se i dosta načina kako da zaobiđete tu blokadu, ali je nedavno Netflix krenuo sa “krpljenjem” servisa tako da više nećete biti u mogućnosti da koristite te fore (Smartflix, proksiji, VPN-ovi…). Nemojte misliti da Netflix radi ovo namerno – ovo uopšte nije dobro za njihovo poslovanje. Problem je u tome što za neke naslove ili tv prava, licencu imaju pojedine lokalne televizije i servisi i tako, po zakonu autorskih prava, Netflix ne sme da prikazuje te naslove u državama čije televizije imaju ekskluzivna prava na iste.

Ono što je legalno i što možete da uradite, kako bi poboljšali svoje iskustvo sa Netflixom, jeste da dodate srpske ili bilo koje druge titlove. Ovako je to objasnio reditor /u/MihailoM. Trebaće vam: 

Prvo instalirajte ekstenziju. Zatim, skinite titl sa bilo kojeg sajta za titlove. Onda, idite na Subflicks.com, i kliknite na crveno dugme Choose Subtitle File, izaberite titl (.srt) koji ste skinuli. Sačekajte nekoliko sekundi, i kliknite zeleno dugme Download. Vratite se na Netflix, i izaberite film/seriju/crtani. Kada ste ušli u plejer u gornjem desnom uglu imate tri vertikalno postavljene opcije. Ona na samom vrhu je za titl. Kliknite na nju, i samo izaberite onaj fajl koji ste dobili klikom na Download na SubFlicks sajtu.

To bi bilo to! Uživajte!

Danilo Galjak

🖊️ Danilo Galjak

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Preporučujemo: