Predstavljamo vam neke od najneverovatnijih optičkih iluzija u kreaciji Majke prirode. Uživajte!

Ambis

ambis

Da li i vi vidite dva dečaka koji skaču u ambis? Ne, nije fotošop, ali nije ni ambis. Ova scena je zabeležena u Teksasu, na lokalitetu zvanom Jacob’s Well (Jakobovo vrelo). To je ogromni izvor prečnika 4 metra i dubine 10 metara. Voda je kristalno čista, te skakanju u istu odaje utisak skakanja u provaliju. 

Dvoglava zebra

dvoglava zebra1

dvoglava zebra2

Smenjivanje i stapanje crne i bele boje nam otežava tačno zapažanje ivica.

Gorući tornado

goreci tornado

Ovo što vidimo na slici nije gorući tornado (koji i ne postoji), iako dosta podseća na tako nešto. Naime, ovo je fotografija reke Rio Tinto u Španiji u kojoj je došlo do izlivanja otpada tokom rudarskih aktivnosti. Reka je postala kisela, a žuto-crvenkasta boja je posledica visokog udela teških metala u vodi. 

Kameni talasi

kameni talasi

kameni talasi2

U Americi, negde na granici između Jute i Arizone, mogu se naći ove jedinstvene kamene kreacije. Nastale od peščanih dina, ove milionima godina stare formacije su se postepeno pretvarale u čvrst kamen i pod konstantnim uticajem jakih vetrova i kiša, poprimile ovako neverovatne oblike.

Kišne kapi

kapi kise

Ako pažljivije pogledate, videćete da svaka kapljica, u svom savršenom obliku visi na paukovoj mreži.

Magično jezero

magicno jezero

magicno jezero2

Slano jezero Uyuni u Boliviji prekriveno je sa nekoliko metara debelom i izrazito ravnom slanom korom. Tokom kišne sezone, alkalno tlo ovog neobičnog jezera se transformiše u ogromno ogledalo koje reflektuje nebo i stvara neverovatne prizore tako da imate utisak da linija horizonta i ne postoji. 

Na ivici litice

na ivici litice

Iako na prvi pogled izgleda kao da čovek na ovoj fotgrafiji hoda po ivici litice, on zapravo šeta obalom reke koja teče unutar Glen kanjona u Americi.

Nemirno more

nemirno more-nebo nemirno more-nebo2

Prvi pogled na ove oblake asocira na uzburkano more na nebeskom svodu. Undulatus asperatus je naziv ovog veoma retkog tipa oblaka. Na sreću, iako deluje da je tako, ove oblake ne prate nepogode u vidu oluja, uragana i slično.

Podvodni vodopad

podvodni vodopad1 podvodni vodopad2

Ova neverovatna iluzija orgomnih podvodnih vodopada je nastala usled specifično formiranih peščanih nanosa duž obale Mauricijusa.

Slika

slika

Ne, ovo nije ekspresionističko remek-delo. Na fotografiji vidimo mrtvo drveće tokom zalaska sunca i u pozadini crvene dine u Namibiji. Kao što vidimo, igra svetla i senki je obezbedila neverovatan prizor koji podseća na slikarsko delo.

Izvor: brightside.me

Ako niste do sada, zapratite našu fejsbuk Lifehacker stranicu.

Dušan Tomić

🖊️ Dušan Tomić

Kada ti crna mačka prelazi put to ukazuje na to da je životinja negde krenula…

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu