Želite da „razbijete“ svakodnevnu monotoniju ili „okrenete novi list“? Tragate za aktivnošću koja će vam to omogućiti, a niste fan teretane ili tradicionalnih sportova? Možda jednostavno želite da probate nešto novo i nesvakidašnje? Ako se pronalazite, pogledajte našu listu aktivnosti koje će vam, osim dobre forme, doneti i dobru zabavu!

Orijentiring

Ukoliko vam je besciljno rekreativno trčanje dosadno, možda biste mogli da probate orijentiring. Ovo je ujedno i sjajna aktivnost za sve one koje vole da istražuju ili uposle mozak. Poenta je da, pomoću mape i kompasa, što pre pronađete zadata odredišta. Naravno, prema zadatom redosledu. Ovim se možete baviti rekreativno ili takmičarski, pa zamisliti još dodatno uzbuđenje dok pokušavate da obavite zadatak pre drugih takmičara ili takmičarskih grupa. Pronađite najbliži klub u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Smederevskoj Palanci, Novom sadu, Bajinoj Bašti, i dobro se zabavite!

Photo by rawpixel.com from Pexels

Savremeni ples

Imate osećaj za ritam, a ne volite klasičan balet ili ste za njega zakasnili? Kao svojevrstan miks klasičnog, džez i modernog baleta, ali i drugih plesnih stilova, savremeni ples nudi mnogo mesta za kreativnost. Maštovite koreografije koje obično ispredaju neku priču, svakako će učinite da se sjajno zabavite. Steći ćete odličnu fizičku izdržljivost i oblikovati telo, a istovremeno uživati u nastupima pred publikom. Upišite se u neku od škola kao što je Perpetuumdance u Beogradu, i uživajte!

Photo by 383961 from Pixabay

Surfovanje sa veslanjem ( Stand up paddleboarding)

Ako ste ljubitelji vode i želite da probate nešto „ekscentrično“, onda je ovo prava stvar za vas. Surfovanje sa veslanjem je relativno mlad sport, popularan na Havajima, ali sve više i u Evropi. Praktikuje se tako što stojite na dasci i upravljate veslima, a najbolje od svega je što uopšte nije težak za učenje. Zamislite sebe kako vežbate ravnotežu i jačate mišićni tonus, dok „klizite“ po vodenom prostranstvu. Ovo je prilika i da povedete društvo ili upoznate nove ljude na organizovanim turama. Ukoliko ste zainteresovani, kod Ade Ciganlije postoji Belgrade SUP club, a možda su ture organizovane i u vašem mestu.

Photo by standuppaddle from Pixabay

Hapkikvan

Privlače vas borilačke veštine, a niste sigurni koju da odaberete? Možda bi trebalo da se oprobate u hapkikvanu, prvoj srpskoj borilačkoj veštini koju je osmislio profesor dr Boris Krivokapić. Ona se temelji na korejskom hapkidu, s time što uključuje i druge tehnike. Naučićete različite veštine, počev od udaraca nogama i rukama, preko borbe oružjem, do različitih tipova odbrane (čak i pomoću upotrebe običnih predmeta). Hapkikvan možete da trenirate u Hapkikwan sekciji tekvondo kluba „Crvena zvezda“.

Nadamo se da na ovoj listi postoji nešto za vas. Koju god aktivnost da odaberete, svakako ćete učiniti nešto za svoje zdravlje. Osim toga, sigurno ćete raditi nešto „drugačije“ i vrlo moguće – provodićete se odlično!

Milica Rakidžija

🖊️ Milica Rakidžija

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu