Spremate se za prvi rođendan novog člana vaše porodice i nemate ideju šta da ponesete kao poklon? Prvi rođendan može zadati mnogo muke kako roditeljima tako i zvanicama. Šta pokloniti bebi koja tek upoznaje svet oko sebe? Danas za vas imamo vrlo posebnu listu. Donosimo vam nekoliko predloga poklona za male rođendance.

Odeća/obuća

Bilo da je u pitanju dečak ili devojčica, odeća ili cipelice su uvek dobra ideja. Bebe vole da istražuju, svuda da zavire, svugde da se zavuku i svašta da vide. Svašta nešto mora da se pipne, štipne i da se u nešto stave rukice. Naravno, uz sve to idu i fleke, prava noćna mora svake mame. Zbog toga bebama nikad nije dovoljno preobuke. Osim toga, bebe vrlo brzo rastu, tako da ne bi bilo loše da kupite odeću u veličini za broj većoj od one koju beba trenutno nosi.

Igračke

Priznajte, na ovo ste i sami pomislili. Ali ono na šta mi mislimo nisu bilo kakve igračke, već interaktive. Statistike su pokazale da je prvi rođendan idealno vreme za interaktivne igračke. Osmišljene su tako da decu podstiču na učenje. Da se razumemo, dete može da se lepo zabavi i plastičnom flašom, ali ove igračke za svrhu imaju poseban psihički i fizički razvoj bebe. Razlika između bilo kakvog plišanog zeca i interaktivne igračke je u nameni. Džon Lok je zastupao mišljenje da igračke treba i da zabave i da obrazuju. Upravo o tome je govorio u svom delu ,,Misli o vaspitanju” gde navodi da bi deca sigurno brže naučila da čitaju i pišu ako bi se igrala kockama koje na sebi imaju slova. Možda su baš Lokove kocke najbolji izbor za prvi rođendan.

Peškiri i oprema za kupanje

Sigurno ste se i vi bar jednom raznežili na fotografiju bebe obučene u bade mantil u obliku životinje. Izbor je zaista širok: žabice, lavići, dinosaurusi, šta god vam padne na pamet. Ovaj poklon možete upotpuniti nekim od gomile paketa kozmetike za bebe. Posavetujte se sa roditeljima oko toga šta najviše prija koži njihovog deteta i pravac u apoteku.

Fotografije i video materijal

Sećate se epizode ,,Prijatelja” u kojoj Ros i Rejčel pripremaju zabavu povodom prvog rođendana njihove ćerke Eme? Svako od zvanica je snimio posebnu video poruku koja bi trebalo da bude prikazana Emi kada odraste. Baš lepa ideja, zar ne? Zašto i vi ne biste učinili nešto slično? Okupite uži krug porodice i poručite malom slavljeniku nešto lepo. Dajte mu neke korisne savete za život ili ispričajte anegdotu iz života njegovih roditelja. Ako pak niste raspoloženi za snimanje, napravite jedinstven foto-album. Prikupite zanimljive fotografije vaše porodice i objedinite ih u album. Biće to dragocena porodična uspomena.

Novac

Deluje kao kliše, ali, verujte, novac je možda i najbolje rešenje. Odredite sumu koju biste potrošili na poklon, napišite lepu čestitku i sve to stavite u kovertu. Jednostavno i praktično. Ako vam je to ipak previše hladno i bezlično, porazgovarajte sa roditeljima i otvoreno i direktno ih pitajte šta im je potrebno. Vama će to skratiti vreme traganja za savršenim poklonom za prvi rođendan, a roditelji će vam biti zahvalni.

Za još ovakvih saveta posetite:

https://lifehacker.rs/pokloni-u-poslednjem-trenutku-nova-godina/

https://lifehacker.rs/nagradna-igra-originalni-pokloni-na-poklon/

https://lifehacker.rs/poklon-u-posledlnjem-trenutku/

https://lifehacker.rs/idealni-pokloni-za-8-mart/

https://lifehacker.rs/sta-pokloniti-devojci-za-dan-zaljubljenih/

Avatar

🖊️ Milena Radivojević

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Preporučujemo: