Nakon sprovedenog mini-istraživanja, Lifehacker.rs vam predstavlja veoma interesantne, korisne i pre svega besplatne onlajn kurseve za usavršavanje engleskog jezika. Zašto da ne iskoristite sve pogodnosti koje pruža internet? 

USA Learns – usalearns.org

Poptuno besplatan sajt sa velikim sadržajem edukativnih video snimaka i sa hiljadama različitih vežbanja za učenje engleskog jezika (početni i srednji nivo). Vežbajte, pričanje i pravilno izgovaranje, obogatite svoj vokabular, usavršite čitanje, slušanje, pisanje, gramatiku i to sve na jednom mestu. Sve što je potrebno uraditi je besplatna registracija u nekoliko koraka koja vam omogućava neograničen pristup svim lekcijama i vežbanjima u bilo koje doba dana i noći.

Business English Pod – iTunes; businessenglishpod.com

Usavršavajte svoj poslovni engleski kako biste se lakše i sa samopouzdanjem suočili sa različitim poslovnim situacijama i poteškoćama na koje nailazite. Business English Pod lekcije pokrivaju širok spektar tema, situacija i veština kao što su prezentacije, pregovori, socijalizacija, putovanje i upoznavanja, sastanci i intervjui, konverzacije itd. Lekcijama je moguće pristupiti preko iTunes-a i preko gore navedenog web sajta.

Better at English – iTunes; betteratenglish.com

Na ovom kursu je bačen fokus na usavršavanje konverzacije na engleskom jeziku. Možete čuti razgovore iz svakodnevnog života koji sadrže pregršt neformalanog rečnik, slenga, idioma i slično… uporedo možete čitati te iste konverzacije transkriptovane i postavljene na gore navedenom sajtu betteratenglish.com/transcript.

English as a Second Language – iTunes

Još jedan vrlo sličan kurs za sve one koji žele da unaprede svoje sposobnosti slušanja i pričanja engleskog jezika. Proverite još  jednom svoje znanje.

The English We SpeakiTunes

BBC Radio izbacuje različite fraze i delove slenga i proučava njihovu upotrebu u svakodnevnom engleskom jeziku. Sve to je izuzetno zanimljivo koncipirano u kontinuiranom trominutnom programu na nedeljnom nivou.
 

 Ako želite da saznate na koje još načine možete usavršavati jezike, kliknite ovde. Za još besplatnih onlajn kurseva iz različitih oblasti, kliknite ovde.  Ne zaboravite da nas zapratite na Facebook-u.
Dušan Tomić

🖊️ Dušan Tomić

Kada ti crna mačka prelazi put to ukazuje na to da je životinja negde krenula…

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Oznake: , , ,