Živimo u svetu digitalne tehnologije. Samo obratite pažnju kako ovaj članak upravo čitate na svom telefonu, tabletu ili kompjuteru bez kojih isti ne bi ni došao do vas. U takvom svetu, jedan od najboljih načina za učenje i usavršavanje svakako da predstavlja pohađanje različitih onlajn kurseva. Oni su jeftini (u dosta slučajeva i besplatni) i lako dostupni. Možete ih pohađati kad hoćete, koliko hoćete i na mestu na kome hoćete.

Za vas smo izdvojili listu potpuno besplatnih kurseva, pomoću kojih već od danas možete započeti usavršavanje svojih digitalnih veština.

1. Adobe Photoshop za početnike 

Naučite da baratate najpoznatijim programom za editovanje slika. Kurs se sastoji od 26 lekcija, ukupnog trajanja 13 sati i 30 minuta.

2. WordPress za početnike

Svi koji žele da pokrenu svoj sajt ili blog bi trebalo da znaju da rade na WordPress platformi. Ovaj dvočasvni kurs sa ukupno 19 lekcija može biti od izuzetne pomoći.

3. Python – programiranje za svakoga

Jednostavni Python tutorijali vam nude osnovno znanje sa kojim kasnije možete zakoračiti u svet ozbiljnog i naprednijeg programiranja pomoću C++ i Jave. Trajanje kursa iznosi 2-4 sata nedeljno.

4. Uvod u HTML i CSS

Ako želite da se bavite izradom web sajtova ovaj kurs vam može poslužiti kao sjajan uvod u tu priču. 

5. Google Analytics za početnike

Kurs koji će vam pomoći da pravilno pratite i analizirate podatke vezane za protok saobraćaja na vašem sajtu. Sa pravilno iskorišćenim informacijama možete doći do saznanja šta vaši klijenti ili kupci žele i šta raditi da održite trend rasta. Kurs se sastoji od 20 lekcija u ukupnom trajanju od 3 sata i 30 minuta.

6. LinkedIn trening kurs

Za nešto manje od 2 sata (26 lekcija), možete naučiti kako da na najefikasniji način koristite LinkedIn – najveću profesionalnu društvenu mrežu. Naučite da se povežete, kreirate i učestvujete u grupama i da delite svoje sadržaje zarad što efektivnije prezentacije vas i vašeg biznisa.

7. Osnove Google Docs-a

Ovaj kurs će veoma interesovati pojedince koji žele da koristeći Google Docs poboljšaju svoju poslovnu produktivnost i efikasnost. Google Docs ubrzano postaje jedan od najpopularnijih onlajn alata. Imate priliku da za samo 1 sat naučite neke vrlo korisne veštine.

8. Napredna pretraga Google-a

Ovaj kurs će vam pomoći da iskoristite sve prednosti Google pretraživača za koje možda i niste čuli. Naučiće vas trikovima kako da što brže dođete do željenih rezultata. Kurs ima 9 lekcija ukupnog trajanja od sat vremena.

9. WriteWeb – pisanje na Web-u

Kroz 4 jednostavne lekcije poboljšajte svoj stil pisanja na web-u kako biste privukli pažnju što većeg broja čitalaca.

10. Social Media Marketing na Facebook-u i Twitter-u

Naučite kako da na pravi način putem Facebook-a i Twitter-a doprinesete svojoj karijeri ili biznisu. Kurs traje 1 sat i 30 minuta, ali besplatno je dostupan samo u trial verziji.

izvor: mashable.com


Ako vam se svideo članak i smatrate da vam je od koristi, podržite nas i zapratite jednim lajkom FB stranice Lifehacker.rs, jer vi dragi čitaoci ste sve što imamo! Hvala! 🙂


 

 

Dušan Tomić

🖊️ Dušan Tomić

Kada ti crna mačka prelazi put to ukazuje na to da je životinja negde krenula…

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu