U određenim delovima sveta postoje turistička mesta od kojih vam se ledi krv u žilama i nisu baš za svakoga. Odlučite se na taj korak, pobedite svoje strahove jer baš oni vas sprečavaju da vidite neke od ovih atrakcija i budete impresionirani njihovom lepotom.
Dinner in the sky
Za one sa snažnim stomakom, Dinner in the sky organizacija nudi fenomenalno iskustvo. Ovaj mali viseći restoran može da primi 22 osobe i dosad je gostovao u 45 zemalja.
Ako bismo morali da obrazložimo uspeh ovog restorana onda bi razlozi bili: eksluzivnost i sigurnost. Danas ljudi žude za posebnim iskustvima, za neponovljivim pogledima na zalazak sunca i tim osećajem dok su u vazduhu, da je svet samo njihov. Hrana je samo šlag na torti!
Stakleni most (Kina)
Najviši i najduži stakleni most na svetu je otvoren za posetioce u centralnoj Kini. On povezuje dve planine poznate kao “Avatar” planine (film Avatar je ovde snimljen) u mestu Zhangjiajie koje se nalazi u provinciji Hunan.
Završen u decembru, 430 metara dugačak most koštao je više od tri miliona dolara i stoji 300 metara iznad zemlje. Popločan je sa 99 panela troslojnog transparentnog stakla. Ovaj most koji je dizajnirao izraelski arhitekta Haim Dotan, već je postavio svetske rekorde po svojoj arhitekturi. Izazvao je opštu pomamu u Kini zbog prelepih pogleda koje vredi fotografisati. Organizovani su događaji poput masovnih joga treninga, pa čak i venčanja kako bi ljudi zabeležili da su ga posetili. Jedan par je proslavio svoj poseban dan tako što su zajedno visili u vazduhu.
Ali koliko je siguran? Svi su se to pitali kada je konačno došlo do zvaničnog otvaranja mosta.
Da bi razuverili javnost, Dan Simons sa televizije BBC je došao da proba da uništi most sa čekićima i čak su prevezli pun auto putnika preko mosta. Most je ostao netaknut, a svakodnevno ga posećuje čak 8,000 posetilaca.
Džejkobov bunar (Teksas)
Ovaj prirodni izvor je dubok preko 100 metara. Mnogi stanovnici skaču u njega radi rekreacije iako se u njemu nalaze isturene oštre stene sa svih strana. Ronioci istražuju dubine ovog izvora, ali sa oprezom.