Predstavljamo vam nesvakidašnje poslove kojima se, verovali ili ne, ljudi širom sveta zaista bave. Mnogima, pre svega pripadnicima mlađe populacije neka od zanimanja verovatno predstavljaju poslove iz snova… a šta vi mislite?
 
Netflix asistent
 
 
Sa sve većim brojem sadržaja na Netflix-u, javila se potreba za asistentom ko bi određene serije/filmove približio korisnicima Netflix servisa. Njegov posao je da odgleda seriju/film kako bi se uverio u kvalitet snimka ili prevoda, a zatim da označi epizodu ključnom reči kako bi korisnici mogli lakše da pronađu traženu seriju/film. Takođe, ovo praktično znači da ste plaćeni da gledate televiziju. 
 
 
Čuvar pandinih mladunaca
 
 
U Kini, ovo je posebno dobro plaćen posao sa zaradom od  nekoliko desetina hiljada dolara. Osim toga, ako volite životinje, ovaj posao je odlična prilika za zbližavanje sa njima. U službi centra za istraživanje i zaštitu pandi, čuvari provode 365 dana starajući se o pandinim mladuncima. Dobijaju zaštitnu opremu i vreme koje ispune igrom sa preslatkim krznenim mališanima.
 
 
 
Degustator žvaka
 
 
San svakog deteta, danas je nečiji posao. Dok biste dobili opomenu za žvakanje u školi ili drugim mestima, na ovom poslu to je sve što se od vas očekuje. Uprkos tome što dolaze u malim pakovanjima, u žvake se ulaže dosta istraživanja i zato u ovom poslu sve zavisi od ukusa. Vaš zadatak je da procenite koliko je ukus privlačan za decu, koja su glavni potrošači. 
 
 
 
Inspektor tobogana
 
 
Ovo zanimanje se pojavilo naizgled niotkuda. Čovek po imenu Sebastian Smit je prvi postao inspektor za tobogane 2013. godine. Od tada, ovaj posao podrazumeva da putujete svetom u različite akva parkove i bazene, što je nešto najbliže plaćenom sunčanom odmoru.
 
 
 
Lični asistent kupovine
 
 
Usled brzog načina života, ljudima sve veći stres stvara čekanje u redovima. Ako volite da provodite vreme u kupovini i ne žalite trud uložen da pronađete pravi odevni komad, ovo je posao za vas. Ovakvo zanimanje podrazumeva rad sa jednom osobom. Većina mušterija su poznate ličnosti koje osim manjka vremena takođe ne mogu sebi da priušte da budu lako viđene u široj javnosti. 

Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Milica Pavlović

🖊️ Milica Pavlović

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Oznake: