Arkade su suštinski kul, ali bar meni brzo dosade. Igrice preko kompa su zanimljive, ali ako nisi od onih slučajeva što koriste laptop i u busu, onda nastavi da čitaš. Ako ne voliš hranu za mozak, onda nemoj da nastaviš da čitaš. Ono što pored šaha i sudokua, a nije zastarelo, izaziva pravo lučenje sreće kad se reši su upravo neke zavrzlame koje nemaju neke očigledne logike ili zahtevaju naprezanje vijuga. Obične puzle rade pos’o, ali pripremili smo vam nešto još bolje. Sve igrice su dostupne na Google store-u.

None*

Šta je none*? Niko ne zna, jelte. Suštinski, mogla bi da se svrsta u puzla/zagonetke, ali nije tako jednostavno objasniti. None* ima dva dela – none* i none*2.

Sastoji se od 50 nivoa. Svaki je potpuno drugačiji i zahteva vađenje informacija „iz malog mozga“. Svaki zahteva korišćenje malo drugačije logike, odnosno, ono što se naziva „razmišljanje van kutije“ u pravom smislu te reči. Lepota ove igrice je u tome što je toliko jednostavna i intuitivna. Ima vrlo jednostavan interfejs – crno beli i nema zvuka. 

Negde je rečeno da samo 10% igrača zapravo dođe do kraja. Ipak, ako se zaglavite na nekom od nivoa postoje čitovi na internetu. Međutim, moj savet je da ostavite i nekoliko dana jedan nivo, možda vam kasnije sine rešenje. To je i poenta i čar ove igrice – potpuno aktiviranje mozga i razmišljanje.

Indefinite

Volite da glumite, lažete ili igru memorije? Ili možda sva tri zajedno? Ne menjajte kanal.

igrice

Indefinite je onda prava stvar za vas! Ovo je ustvari igra brzine i pamćenja. U pitanju je simulacija ispitivanja. Na početku birate svoje ime, zanimanje, gde ste bili tad i tad, šta ste radili itd. Kasnije dolazi varijacija ne temu ovih pitanja. Za svaki odgovor postoji određeno vreme za koje potrebno odgovoriti. Potrebno je zapamtiti sve odgovore kao da ste neka druga osoba, tj. uživeti se u lik ili gubite. Srećno!

Yellow

igrice

Za one koji su se uplašili prethodne dve ili ne znaju engleski poruka je – Ne očajavajte mladi padavani! Yellow nije zahtevna što se jezika tiče, ali je malo zahtevnija od običnih puzli.

Slično kao none* zahteva malo moždanog naprezanja, a sa druge strane zahteva nekad i veštinu sa pokretima kao Indefinite. Nije baš toliko ozbiljna kao prethodne dve, tako da može poslužiti kao razonoda ili pauzica od rada/učenja.

 

Uživajte!

Marija Brzić

🖊️ Marija Brzić

Ja sam u izvesnom smislu nešto između Boga i ničega.

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu