Top 10 filmova u 2016. godini koje smo svi čekali

Autor: Danilo Galjak

Autor: Danilo Galjak

Protekla godina, kada su u pitanju filmovi, solidno je prošla, ali definitivno nije nadmašila 2014. godinu. Po nominacijama za Oskara vidimo i da je prošla u znaku The Revenant-a, Mad Max-a i The Martian-a. Ipak, mislim da će ova godina proći u znaku superheroja, i zato će većina filmova sa ove liste biti superherojski filmovi, koji će sigurno biti zabavni.

10. Rogue One: A Star Wars Story

Nakon što je Star Wars: The Force Awakens oborio sve rekorde, teško je da će dalji nastavci da isprate hajp, ali sigurno je da će Disney barem pokušati. Ne zna se puno o ovom naslovu, sem da će krenuti da se prikazuje krajem 2016. godine. Sve sa “Star Wars” u naslovu vredno je čekanja.

9. Warcraft

Warcraft serijal predstavlja čitav univerzum, ali najpoznatiji je definitivno po MMORPG megafranšizi koja je na svom vrhuncu imala 12 miliona igrača. Vrhunac je definitivno prošao, ali Blizzard sada pokušava da serijal vrati u život tako što će ga dovesti na filmsko platno. Priča će pratiti početak sukoba između ljudi i orkova, i verovatno će služiti kao podloga za nastavke. Očekuje se da se sa prikazivanjem počne u junu.

8. Now You See Me 2

Godinu dana nakon originala, priča mađioničarsko-pljačkaškog originala sem stare ekipe dovodi i novog aktera – Denijela Redklifa, zvezde Harija Potera. Ako film bude pratio formu starog, trebalo bi da ovo bude jedan pre svega zabavan film, sa solidnim ansamblom, a uz dobar marketing bi mogao da postane uspešan blokbasterski serijal.

7. Assassin’s Creed

Drugi film na ovoj listi koji je zasnovan na igrici, obećava više. Dugo godina su se provlačile glasine o ovom naslovu, a prošle godine smo dobili neke konkretne podatke koji su više nego dobri. Glavnu ulogu će igrati maestralni Majkl Fasbender, a njegovu kozvezdu Marion Kotilard. Iako je dirigentska palica u manje-više neiskusnim rukama (Džastin Kurzel), budžet od preko 100 miliona dolara i odlična osnova bi trebalo da budu dovoljni za uspeh ovog filma, koji će, nadajmo se, poslužiti kao odskočna daska za više ovakvih projekata.

6. Doctor Strange

Prvi put za 5 godina dolazi novi superheroj u Marvelov univerzum. Uopšte nije mala stvar što je to Doktor Strejndž, a pritom ga glumi niko drugi do Benedikta Kumberbača. Dr. Strejndž ukratko predstavlja Ajron Mena koji umesto tehnologije koristi magiju – nešto između Avendžera i Gospodara Prstenova. U svakom slučaju – biće dobro.

 

5. Captain America: Civil War

Nastavak dobro poznatog serijala prati okršaj između Kapetana Amerike i Ajron Mena. Dovoljno smo rekli.

4. Deadpool

Deadpool – najbolji komičar među superherojima i najbolji superheroj među komičarima, dolazi na filmsko platno za mesec dana. Iako je režiser debitant, samog Dedpula tumači Rajan Rejnolds koji je dugo na sceni komedije. Dedpula od ostalih superheroja izdvaja to što često probija četvrti zid, što pisci koriste za taj efekat humora. 

3. X-Men: Apocalypse

x-men-apocalypse-poster

X-Men franšiza postaje opasno dobra – poslednji delovi su dobili fantastične ocene na IMDb-ju i na Rotten Tomatoes-u. Mislim da je za to zaslužan fantastični režiser – Brajan Singer, koji je pre ovoga radio i seriju House M.D, The Usual Suspects, Valkyrie i još nekoliko naslova. Postava je ostala ista i odlična: Majkl Fasbender, Dženifer Lorens, Džejms Mekavoj, Nikolas Hoult i još mnogi. Priča nagoveštava da će ovo biti spektakl, a nama ostaje da sačekamo do maja i vidimo da li će tako zaista biti.

2. Suicide Squad

DC Universe stvarno želi da pođe Marvelovim stopama, i zato je spremio dva blokbastera za ovu godinu. Prvi je Suicide Squad koji nije superherojski film, već antiherojski. Film će pratiti priču ove ekipe zlikovaca na čijem čelu jeste Betmenov protivteg – Džoker. Džokera će tumačiti Džered Leto koji ima impresivan rezime, dok ostatak ekipe čine Margot Robi, Skot Istvud, Vil Smit i mnogi drugi. Nema sumnje da će ovo biti jedan od džinova ove godine, a zakazan je u udarnom terminu – avgust 2016. godine.

1. Batman v Superman: Dawn of Justice

Mislim da zaista ne treba govoriti bilo šta o ovom filmu, jer sam naslov dovoljno govori. Okršaj dva najpoznatija superheroja na svetu će sigurno obeležiti ovu godinu, a njih će igrati Ben Aflek (Betmen) i Henri Kevil (Supermen). Henri je već glumio Supermena u Man of Steel iz 2013. godine, i odradio je solidan posao. Ovo je novo iskustvo za Bena Afleka, a Kristijan Bejl i Kristofer Nolan su prilično visoko postavili standard sa svojim Mračnim Vitezom. Ostaje nam da verujemo u režisera Zeka Snajdera i da se nadamo da će uspešno sprovesti ovaj ambiciozni projekat u delo.

Preporučujemo:

Preporučujemo:

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Serijal Noćni menadžer (The Night Manager) u šest epizoda prikazuje sve ono što je potrebno kvalitetnom špijunskom trileru: zanimljive aktere i preokrete, napetost i misteriju, romansu i glamur, preplitanje političkih intriga i vojno-kriminalnog podzemlja, čast i...

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Serijal Noćni menadžer (The Night Manager) u šest epizoda prikazuje sve ono što je potrebno kvalitetnom špijunskom trileru: zanimljive aktere i preokrete, napetost i misteriju, romansu i glamur, preplitanje političkih intriga i vojno-kriminalnog podzemlja, čast i...

Sluškinjina priča ponovo na malim ekranima

Sluškinjina priča ponovo na malim ekranima

Kakva pitanja pokreće, emocije izaziva i utisak ostavlja priča o konkubinama u 21. veku. U vreme kada su žene na vrhuncu svoje borbe za jednakosti i ravnopravnost.  Naime televizijska serija “Sluškinjina priča” u produkciji HBO prati priču žene koja je primorana da...

Komentari: