Streaming postaje sve popularniji način za slušanje muzike – a Spotify je najpopularniji besplatni streaming servis na svetu. Spotify naravno nije zvanično dostupan u Srbiji, ali postoji način da se zaobiđe ova virtuelna barijera.

Za one koji ne znaju, streaming konkretno znači da se nijedan fajl, odnosno pesma u ovom slučaju, ne skladišti lokalno, tj. na vašem kompjuteru ili telefonu, već se kompletno nalazi onlajn, u tzv. cloud-u. Ovo je vrlo, vrlo praktično iz 2 razloga: memorija i brzina. Samim tim što se pesme ne skladište lokalno, ušteđuju se potencijalni gigabajti memorije, a neverovatnom lakoćom se dolazi do novih pesama.

Najbolji mobilni muzički servisi »

Spotify je najbolji i najpopularniji servis ove vrste, i pritom je besplatan. Međutim, problem je u tome što Spotify nije dostupan svuda u svetu, pa je tako zaobišao i nas.

Ali, postoji caka! Evo šta treba da uradite: 

  • Skinite Spotify softver i instalirajte ga 
  • Skinite Tunnelbear aplikaciju i instalirajte
  • Pokrenite Tunnelbear, registrujte/ulogujte se i izaberite United States sa menija, i uključite ga
  • Sačekajte par minuta i registrujte/ulogujte se na Spotify
  • Ugasite Tunnelbear
  • Uživajte!

 

Alternative

Ukoliko vam je ovo komplikovano, postoje i alternative koje su dostupne u Srbiji kao što su Deezer i, od skoro, Google Play Music. Deezer je već popularan u Srbiji zbog kampanje sa Telenorom, i on predstavlja odličnu lokalnu alternativu Spotify-ju jer funkcioniše slično i besplatan je. Google Play Music, sa druge strane, je otvorio svoja vrata nama tek pre nekoliko dana, i on vam omogućava da besplatno aploadujete svoju muziku koju već imate, sa limitom od 50,000 pesama. Nedostatak je naravno to, što ako biste želeli da Google Play Music koristite kao streaming platformu, morali biste da platite 9.99$ mesečno. 

Pročitajte još: Spotify Premium u Srbiji


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Danilo Galjak

🖊️ Danilo Galjak

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Preporučujemo: