Streaming opcije za slušanje muzike postaju sve popularnije, a u doglednoj budućnosti će verovatno zauzeti najveći deo tog tržišta. Spotify je u ovoj kategoriji ubedljivo najbolji pored obilne konkurencije. No, uvek postoji jedno ali: Spotify nije zvanično dostupan u Srbiji. Mi ćemo vam objasniti kako da dobijete premium usluge ovog streaming servisa u Srbiji. 

Čime se zapravo razlikuje premium streaming servis od običnog? Time što vam se omogućava slušanje u konkretnom slučaju muzike bez restrikcija, bez reklama i što je najbitnije – oflajn. Za malu svotu novca vam se nudi neograničen pristup ogromnoj onlajn biblioteci raznorazne muzike i njihovih žanrova. Takođe Spotify se može koristiti i apsolutno besplatno, više možete saznati u ovom članku. 

Evo šta treba da uradite kako biste dobili premium usluge Spotify-a:

  1. Napravite virtuelnu internet karticu uz pomoć servisa Entropay. Minimalna uplata je 5€.
  2. Preuzmite aplikaciju Tunnelbear ili veb-pregledač Opera. Ako koristite prvu opciju, registrujte se i izaberite United States u meniju. Ako koristite drugu opciju, izaberite u meniju new private window i uključite VPN.
  3. Pristupite zvaničnom Spotify U.S. sajtu i registrujte se.
  4. Nakon uspešne registracije, idite u settings i izaberite Spotify Premium.
  5. Posle prvog pokušaja kupovine koristeći podatke virtuelne internet kartice, bićete preusmereni na maltešku verziju sajta, zbog toga što je Entropay tamo registrovan.
  6. Završite proces registracije i isključite Tunnelbear/Operu. Dobrodošli u Premium! 

Obično je u ponudi jedan besplatni mesec korišćenja, a ponekad se naplaćuje 1€ čitava 3 meseca umesto 13,98€! Za prvi slučaj virtuelna internet kartica je potrebna samo zbog evidencije, što znači da vam novac neće biti skinut. Naravno, vi možete da ponavljate ovu proceduru koliko god želite, a uslov je samo da posedujete drugu virtuelnu internet karticu. 

Alternativa

Ako vam je ovaj  proces težak i nerazumljiv, postoji i alternativno rešenje. Deezer je najdostupniji streaming servis u Srbiji. Popularnost je stekao zbog kampanje sa mobilnim operaterom Telenor, koji nudi usluge ovog servisa u svojim pretplatničkim paketima. Štaviše, uz premium nalog dobijate 2 gigabajta interneta namenjenih isključivo za potrebe Deezer-a. Ali mana u odnosu na Spotify je to što Deezer ne poseduje toliko veliku biblioteku pesama i plejlista.

 


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Aleksandar Simić

🖊️ Aleksandar Simić

Osnivač portala Lifehacker.rs. Hvala vam što nas čitate 🙂 Imate pitanje ili možda sugestiju? Pišite nam na e-mail adresu [email protected]