Kada su u pitanju muzički festivali, možemo reći da u poslednje vreme elektronska muzika ima primat nad ostalim žanrovima. Ovaj globalni fenomen obuhvatio je naravno i naše prostore, no, u prilogu vam izdvajamo nesvakidašnju atmosferu za svačiji ukus! 

Sziget festival

  

Jedan od najboljih kulturnih i muzičkih festivala u Evropi. Ovaj evropski Woodstock za svačije uši smešten je na ostrvu u Mađarskoj koje vam nudi najrazličitije vidove aktivnosti – od sporta do umetnosti. Naravno, glavno dešavanje je rezervisano za velike muzičke zvezde, a ove godine na Main Stage-u vas očekuju The Chemical Brothers, Rihanna, Die Antwoord, Parov Stelar, Muse, Sia i mnogi drugi.

http://rs.szigetfestival.com/

 

 Rock Otočec festival

 

Muzički festivali

Muzički festivali

Ako ste ljubitelji tvrđeg zvuka, vreme je da posetite tradicionalno najveći rok festival u Sloveniji! Osim što nastupa lista najrazličitijih renomiranih bendova, ovaj festival je ipak najprepoznatljiviji po opuštenoj atmosferi i nečemu potpuno drugačijem – kupanju u blatu.

 

Jakarta International Java Jazz Festival

 

 

U slučaju da se zateknete nekada u Indoneziji pročetkom marta, nikako ne propustite jedan od najvećih jazz festivala na svetu! Karakteristična ritam sekcija katkad u kombinaciji sa saksofonom vas nikako ne može ostaviti ravnodušnim!

 

Boom festival

 

Za istinske ljubitelje psihodelije Boom festival u Portugalu je nešto što se ne sme propustiti. Festival sadrži pet bina: Dance Temple za psytrance i natural trance muziku, The Alchemy Circle za house muziku, The Sacred Fire za tradicionalnu muziku iz čitavog sveta i performanse uživo, The Ambient Source za chill-out i The Groovy Beach za electronic dance. Celokupni ambiijent je ispunjen različitim skulpturama i dekorima na kojima su radili ljudi iz čitavog sveta, čineći da ovo mesto zaista predstavlja jedno transcedentalno iskustvo!

https://www.boomfestival.org/boom2016/home/

 

Ozora festival

 

Znatno bliža varijanta kada je u pitanju elektronska muzika svakako je Ozora festival u Mađarskoj. Mesto gde vlada kreativnost, ljubav i mir. U slučaju da se zaputite ka festivalu bez ulaznice u džepu, ne očajavajte, vrlo je verovatno da ćete se ipak naći u gomili veselih i razigranih ljudi. Uglavnom, da ne pričamo mnogo, atmosferu i mnogobrojne aktivnosti na Ozori možete ispratiti na snimku!

https://ozorafestival.eu/

 

Exit festival

Najveći i najposećeniji festival u Srbiji! Ako niste imali prilike da do sada odete u samo srce Petrovaradina u Novom Sadu, ove godine je vreme! Od jednog oblika antipolitičkog studentskog protesta koji je zaživeo 2000. godine, Exit je vrlo brzo postao festival koji okuplja ljude iz različitih delova sveta, a potom i dobitnik višestrukih nagrada.

http://www.exitfest.org/sr

Ne propustite priliku i isplanirajte sebi ovoga leta odlazak na neki od festivala dok karte još uvek nisu rasprodate!

Milica Tomić

🖊️ Milica Tomić

Pored čula mirisa, kao glavnog saputnika kroz život, ona se ipak najbolje snalazi kada igra.

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Preporučujemo: