Pakovanje je najčešće najgori deo svakog putovanja. Barem je tako u mom slučaju. Evo, još nisam ni počela, a već u glavi čujem njegov prekorni glasić:

Ljubavi, da li ti stvarno trebaju sve te stvari? Idemo samo na tri dana. Znam, ali ja ne vozim voz nego Megan. Šta će ti ta pegla? Da, siguran sam da ćeš moći da kupiš konac ako zatreba. Da li si sigurna da su te ljubičaste pantalone pravi izbor za tebe? Ne, ne želim da kažem da si debela. Ne mislim da si deb… Dušo, znaš da…. Dobro, ponesi glupe pantalone.

Rešila sam da ovog puta predupredim ovakvu situaciju i konačno skinem pakovanje stvari sa liste problema. U pomoć dozivam onu kojoj je višegodišnje iskustvo pomoglo da joj pakovanje postane mačiji kašalj. Koga drugo do iskusnu folklorašicu. Evo šta sam naučila:

Prvo i osnovno, dobro isplaniraj odevne kombinacije za svaki dan putovanja. Pokušaj da to budu stvari jednostavne za pakovanje, bez nekakvih traka, resa ili dodataka. Neka to budu delovi garderobe koji se lako slažu uz druge kako bi mogla da kombinuješ. Na primer, farmerke se vrlo lako mogu ukombinovati i u dnevnu i u večernju varijantu, pa ti dodatne pantalone nisu potrebne. 

Na to dodaj obuću, kozmetiku i ostale sitnice koje planiraš da poneseš i sve stavi na krevet. Sad izbaci pola.

E, ovde počinje žurka.

Na dno kofera stavi najkrupnije, najkabastije (jakne, peškire i sl.) i stvari najteže za pakovanje. Cipele rasporedi po uglovima kofera, a pre toga u njih natrpaj čarape. To će biti značajna ušteda prostora. Ako u pakovanje ubrajaš i cipele sa štiklom, napravi mali prostor između stvari i u njega uspravno postavi cipelu. Trudi se da dobiješ ravnu površinu. Upamti, uspešno pakovanje ne trpi rupe, pa pokušaj da u svaku prazninu ubaciš ponešto od veša ili kozmetike.

Kad smo već kod toga, pakovanje kozmetike može predstavljati problem. U svakoj drogeriji možeš pronaći mini pakovanje skoro svakog proizvoda, a ono što ne pronađeš jednostavno prespi u manju ambalažu.

Još jedan dobar trik je rolanje. Ne brini, neće se pogužvati, a uštedeće puno prostora u koferu. Ako neki komad garderobe baš odbija da se urola, obmotaj ga oko nesesera sa šminkom. To će pakovanje učiniti lakšim, a tvoja dragocena senka će preživeti i najgoru kaldrmu.

 

pakovanje

Rolanje garderobe je velika ušteda prostora

 

Eto, nije strašno, jel da? Sve je stalo, ništa neće zafaliti, a ne moraš da iznajmljuješ kombi. Dovoljan će biti i Megan.

 

 


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Avatar

🖊️ Milena Radivojević

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Preporučujemo: