Android aplikacije su nezaobilazni deo svakodnevnog života. Koristimo ih za širok spektar operacija ili za čistu zabavu. Mnogi od nas se dosta oslanjaju na svoj mobilni telefon i žele da koriste svoje vreme da uvek saznaju nešto novo. Imajući ovo u vidu, predstavljamo vam par predloga android aplikacija pomoću kojih možete učiti, nezavisno od mesta gde se nalazite.

 Khan academy

Ovo je aplikacija koja je dugo bila dostupna samo na tabletima. Sada je možete koristiti i na svom mobilnom telefonu. Dostupno je preko 10 hiljada članaka i videa iz raznih oblasti kao što su pravo, matematika, istorija, nauka, ekonomija itd. Ukoliko ste svestrana osoba koja voli da zna od svačega ponešto, ovo je prava aplikacija za vas.

Art&Culture

Art&Culture je jedna od onih android aplikacija koja je posvećena isključivo umetnosti i njenim kulturološkim aspektima. Međutim, sa ovom aplikacijom možete virtuelno da posećujete muzeje, pretražujete dela po boji, epohi i mnogim drugim kriterijumima. Uz to u ponudi je i pričica o svakom umetničkom delu, kao i velika mogućnost uvećanja detalja na fotografiji dela.

Coursera

Preko coursere imate mogućnost da potpuno besplatno pratite predavanja sa prestižnih svetskih univerziteta kao što je Jejl. U ponudi postoji preko 100 univerziteta, ali i preko 100 kurseva koje možete pohađati. Matematika, psihologija, muzika, marketing, data science, machine learning i znanja iz mnogih drugih prezanimljivih oblasti su vam na dohvat ruke. S obzirom sa kog mesta dolaze, trebalo bi da su vam predavanja veoma kvalitetna, odgovarajuća i najbolje od svega: niste se obavezali da morate uvek u tačno određeno vreme slušati kurs.

TED

Android aplikacija TED je svetli primer neformalnog učenja. Lekcije praktično ne postoje kao takve. Putem TED talks imate priliku da čujete inspirativne govore i prezentacije vodećih svetskih muzičara, tehničara, tehnologa, naučnika, umetnika, matematičara…

Star Chart

Ukoliko ste veliki (ili mali svejedno) zaljubljenik u astronomiju, ali volite i svoj mobilni telefon, kliknućete sa Star Chartom. Aplikacija radi tako što uperite telefon ka nebu i on vam kaže tačno u koje sazvežđe gledate. Strava, zar ne? Ne morate više da se cimate do planetarijuma, imate mali virtuelni svet u svom džepu. Prava magija je i u tome što sklapa oblike i nadomešćuje nedostatak mašte usled razlike u dobu nas i ljudi koji su živeli pre oko 5000 godina. Možete je kontrolisati i svojim glasom, kao i obilaziti virtuene ture sazvežđa ka kojima niste okrenuli telefon.

Uživajte!

Marija Brzić

🖊️ Marija Brzić

Ja sam u izvesnom smislu nešto između Boga i ničega.

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu