Hej, hej, da li ste čuli? Ponovo je ono doba godine. Kako koje doba? Vreme je za novi Stand up fest 2018.

Oktobar je crvenom bojom obeležen u kalendaru svakog ljubitelja dobre komedije. Ove godine malo kasnimo sa najavom, priznajemo, ali oni istinski fanovi sigurno već odavno imaju karte. Osim toga, Stand up fest ove godine traje čak sedam (da, da, sedam) dana tako da još uvek ima vremena.

Šta je Stand up fest?

Sa željom da se u naš svakodnevni život unese malo smeha i pozitivne energije, organizacija Standup.rs organizovala je festival stand up komedije, jedini te vrste u Srbiji.  Prvi festival je održan 2011. godine u Domu omladine i trajao je dva dana. Već sledeće godine, festival je zabeležio veliki uspeh i najbolje kritike šire javnosti. Za one koji ne znaju, stand up je poseban vid komedije sa vrlo specifičnim odnosom prema publici. Komičar sam smišlja svoj tekst (uvek sa malom dozom satire) i izvodi ga uživo na sceni. 

Kada i gde?

Najbolji domaći stand up komičari, Srđan Dinčić, Aleksandar Perišić i Nikola Silić, zajedno sa gostima među kojima su Dinja, Nikola Radojlović i posebni gosti iz inostranstva, još jednom će biti zaduženi za vaše dobro raspoloženje. Kao i prošle godine, festival će trajati čitavu nedelju. Fantastično, zar ne? Zbog velikog interesovanja i sve većeg broja gledalaca na festivalu, ali i činjenice da je u hramu stand up-a ,,Ben Akiba comedy bar“ lakše pronaći naftu nego slobodno mesto, organizatori su odlučili da nas obraduju sa sedam večeri kvalitetne komedije. Međutim, za razliku od prošle godine, fest se proširio na čak tri lokacije. Prvo veče (8.10) i otvaranje festa održaće se u UK Vuk Karadžić. Čast da otvori ovogodišnji Stand up fest večeras će imati poseban gost- Stephen K. Amos.

Drugo veče( 9.10) posvećeno je novim nadama Stand up komedije koje će svoj debi imati na  ,,Večeri otvorenog mikrofona“ u Ben Akiba klubu. Treće večeri (10.10) vraćamo se u UK Vuk Karadžić za malo dobrog starog crnog humora. Četvrto veče (11.10) biće pravi spektakl. Najveći komičari Srbije i regiona će još jednom ispuniti Kombank dvoranu do poslednjeg mesta. Peto (12.10) i šesto (13.10) veče posvećeni su Nikoli Radojloviću i Dinji. Njihov ,,One man show“ održaće se u Ben Akiba klubu. Čast da zatvore fest imaće najbolji domaći komičari koji će svo svoje umeće pokazati u ,,Večeri improvizacije“, na istom mestu.

A karte?

Cene karata i prodajna mesta su različita za svako veče. Sve detalje oko kupovine i cene karata naći ćete na linku: http://standupfest.com/novosti/standupfest-2018/

Karata još ima, ali vrlo malo, zato požurite i obezbedite svoje mesto. Ako ste od onih koji nikada nisu posetili Stand up fest ili nikada niste gledali stand up nastup uživo, ovo definitivno ne biste smeli da propustite. Ne dozvolite da vam dobre fore prepričavaju, čujte ih sami. Vidimo se tamo.

 

Avatar

🖊️ Milena Radivojević

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Oznake: , , ,