Praznici su već stigli, a mi moramo da smišljamo šta kome da poklonimo. Ovo razmišljanje, promišljanje i domišljanje nisu nimalo interesantni procesi, ponajviše zbog toga što bismo svi voleli da svojim dragim ljudima poklonimo nešto originalno i upečatljivo, a opet pristupačne cene. Zbog toga smo za vas sastavili listu predloga zanimljivih i autentičnih prodavnica koje se nalaze širom Beograda, a koje vam mogu pomoći prilikom pronalaska idealnog poklona za drugare, roditelje, decu, braću, sestre, rođake, momke, devojke itd.

Vintage šmizla

Beogradska 36

Savršeno mesto za sve ljubitelje „izumrlih“ trendova. U ovoj prodavnici možete pazariti sve i svašta: odeću, naočare za sunce, torbe, nakit, ostale modne dodatke, i još mnogo toga unikatnog i autentičnog. 

Katapult shop

Kneza Mihaila 5, Delta City

Sigurno vam je, prilikom neke šetnje Knezom, pažnju privukla upravo ova prodavnica. U njoj možete kupiti nakit, posuđe, suvenire, jastuke, kutije, sveće i još mnogo toga interesantnog. Sledeći put kada budete prolazili pored nje, obavezno uđite i bacite pogled. 

Kliker gift shop

Svetogorska 5, Delta City

Mesto na kojem možete pazariti originalan a koristan i lep poklon. Prodaju sve i svašta; od solarnih USB punjača, preko zidnih satova, origami setova, ljuštilica za krompir pa sve do stonog košarkaškog seta za prste. 

San Marina

Kralja Petra 79

Ukoliko tražite poklon za nekog sladokusca i „čokoladnog fanatika“, obavezno svratite u ovu prodavnicu. Čokoladne praline, bombonjere i table su samo neke od  poslastica koje su u ponudi; možete kupiti čokoladu u vrlo zanimljivim oblicima, kao na primer, čokoladnu cipelu ili čokoladni automobil.

Gift Shop knjižara 011

Kraljice Marije 73

Knjige, sveske, rokovnici, društvene igre… Znate i sami šta sve možete kupiti u knjižarama, te ako želite nekome da poklonite nešto lepo a korisno svratite u jednu od ovih.

Leila

Gospodar Jevremova 6

Ovaj kafić u centru Beograda nije samo za sedenje i ispijanje kafe ili piva; u njemu možete pazariti gramofonske ploče, knjige i druge umetničke predmete. Ako tražite idealan poklon za nekog ljubitelja kvalitetne muzike koji poseduje gramofon, svratite i bacite pogled.

Knjiga za sunce

U pitanju je knjižara u kojoj možete naći stare i antikvarne knjige iz oblasti istorije, filozofije, umetnosti itd. U ponudi su i knjige na stranim jezicima, a kupovina se obavlja online.

Original gift shop

U ovom giftšopu kupovina se obavlja online, preko fejsbuka. U ponudi imaju raznorazne artikle koji se mogu doraditi shodno vašim željama, tako da, na primer, možete pazariti privezak za ključeve sa određenom porukom ili ogrlicu za pse u koju je urezano ime ljubimca.

 

Naravno, tu si i svima nama dobro poznati Vulkan, Laguna, Delfi i ostale knjižare. Ukoliko želite da pazarite šminku i kozmetiku, tu su Lily i Dm. Takođe, svakako znate da su za vreme praznika u Knez Mihailovoj i Čika Ljubinoj postavljeni štandovi na kojima možete kupiti odeću, suvenire, rakiju itd. Na vama je da izaberete.

Ako vam se članak dopao, na sličnu temu možete pročitati:

Poklon u poslednjem trenutku [Predlozi]

Pokloni u poslednjem trenutku – Nova godina

Šta pokloniti devojci za Dan zaljubljenih?


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Tamara Stojanović

🖊️ Tamara Stojanović

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Preporučujemo: