Jeste li već čuli za novi hit po imenu Veličanstvena gospođa Mejzel (The Marvelous Mrs. Maisel)? Ova simpatična serija za razbibrigu osvaja sve veći broj gledalaca.

Harizmatična Mejzelova, od milja zvana Midž, mlada je i tek rastavljena žena koja je rešena da postane stendap komičarka. Ništa preterano neobično da nije u pitanju polovina prošlog veka, u kojoj se još uvek raskrštava sa nekim tradicionalnim pogledima.

Ovo je serija za vas

  • ako volite boemsku atmosferu noćnih klubova pedesetih. Onu koju odlikuju piće, dim i izvesna sloboda stvaralačkog izraza. Ako smatrate da “podzemlje” i naličje ušminkanog i fensi upakovanog američkog života ima neku specifičnu draž, onda Fantastična gospođa Mejzel jeste prava stvar za vas.

 

  • ako volite ekscentrične likove. U tom slučaju, vrlo je verovatno da će vam se dopasti Midžini roditelji. Ponaosob, ali i u paketu – otac, sa svojim osobenim bubicama, i majka kao dama koja svoj život besprekorno uređuje. Njih dvoje su nekad toliko interesatni da bacaju u zasenak samu protagonistkinju. Međutim, oni nisu jedini likovi serije Fantastična gospođa Mejzel koje biste mogli izrazito zgotiviti. I mnogi drugi likovi nose neku karakterističnu crtu – od sarkastične Midžine menadžerke Suzi, do šarmera Lenija koji se usputno pojavljuje. Čak i oni koji prdstavljaju kliše, daju tom klišeu nešto upečatljivo.

 

  • ako ste voleli Gilmorove. Fantastična gospođa Mejzel je serija od istog autora, pa se daju uočiti neki slični koncepti. Smelost glavne junakinje, ugledni, svepristutni roditelji, specifičan humor i brz tempo dijaloga,  nesumnjivo su jedni od njih. Iz tog razloga, verovatno ćete i porediti obe priče.

 

  • ako volite stendap komediju. Konkretnije, za one koji vole ovakvu vrstu humora. Možda neke fazone u vidu aluzija baš i nećete pohvatati, ali ćete se, po svoj prilici, bar katkad nasmejati.

 

  • ako volite priče o početku karijere u šou biznisu. “Od trnja do zvezda” je, u principu, uvek interesantan koncept. Ako tome prirodamo da je zvezda koja se rađa jedna razvedena žena koja razbija predsrasude svoga vremena, stvar postaje utoliko zanimljivija.

 

  • ako tražite nešto da se opustite. Realno, u ovoj seriji zaista nema preterano dramatičnih ili tugaljivih momenata. Ako i postoji neki nagoveštaj jednog ili drugog, sve je lepo upakovano u komiku. Sa druge strane, i ruku na srce, imaćete utisak da se radnja nekad previše sporo odvija, i da se ništa posebno zapravo i ne dešava. Ali, upravo zato, ovo i jeste serija uz koju možete da se opustite, gledajući svakodnevne komične zgode.

 

Ukoliko ste se pronašli u većini stavki – zgrabite kokoce i uživajte!

Milica Rakidžija

🖊️ Milica Rakidžija

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Preporučujemo: