Car:Go je srpski startup koji je osnovan 2015. godine, čija je misija olakšavanje svakodnevnog urbanog prevoza i omogućavanje naručivanja i plaćanja vožnje putem aplikacije.

Širom sveta popularni su ridesharing servisi koji pojednostavljuju urbani prevoz tako što korisnicima nude u potpunosti digitalizovanu uslugu. Uber je najpoznatiji takav servis, ali postoje mnogi drugi regionalni i lokalni servisi koji svojim korisnicima olakšavaju urbani prevoz. Poznata je DIDA taksi aplikacija preko koje se u Kini naručuje preko 10 miliona vožnji dnevno. Slično je i sa taksi aplikacijom Yandex koje se koriste u Rusiji, Belorusiji i Azerbejdžanu. Srbija ne zaostaje za naprednim ekonomijama sveta, te stanovnici Beograda imaju priliku da koriste Car:Go aplikaciju.

Prednosti koje nudi Car:Go aplikacijа su mogućnost pozivanja vožnje na klik, onlajn plaćanje, sugurnost cene i povoljnost usluge.

,,U Beogradu postoji izražena potražnja za brzim i efikasnim servisima koji pojednostavljuju ljudske radnje. Svi živimo u ubrzanom okruženju i želimo da naše prevozno sredstvo ide korak ispred nas, a ne da nas usporava. Car:Go smo razvijali imajući u vidu upravo te potrebe i ljude kojima je efikasno organizovanje vremena prioritet.” – kaže Vuk Guberinić, osnivač Car:Go aplikacije.

Nakon dve godine poslovanja, Car:Go je nedavno svoje poslovanje proširio i na Zagreb, a u planu je širenje servisa u još nekoliko gradova do kraja godine.

Upotreba Car:Go aplikacije je veoma jednostavna što možete videti u tutorijalu ispod.

 


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Dušan Tomić

🖊️ Dušan Tomić

Kada ti crna mačka prelazi put to ukazuje na to da je životinja negde krenula…

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Preporučujemo: