Zamislite da već sutra možete negde da otputujete, van svog grada, van svoje države. Želite veliku promenu i svoj život da započnete nanovo. Odmah se postavlja pitanje, koje bi to mesto moglo da bude? Koliki bi bili rashodi? Kakvi su meštani? Kakva je klima? Vaš Lifehacker.rs će vas uputi u tu problematiku. 

Naravno, mnogi od nas vide svoju budućnost kod kuće, dok neki streme da odu van, zbog više razloga. Ali pak dok se niste odlučili možete malo da istražujete ovo pitanje u slobodno vreme. Interesantno je da čak sa našom skromnom prosečnom platom možete pronaći lepo mesto za život. Niko vam ne može obećati bolji život, ali barem će to biti jedan veliki doživljaj i iskustvo. Servis The Earth Awaits je pretraživač koji na osnovu vaših zahteva pronalazi gradove u kojima biste mogli da živite u skladu sa vašim mogućnostima. Ovu ideju je utemeljio jedan američki inženjer koji je ranije vodio blog na temu putovanja i troškova. Njegova najveća želja je da se penzioniše u 40-oj godini i da ostatak života proputuje čitavu Zemlju. Naravno da bi ispunio svoj san morao je dosta da se potrudi. Ako nemate većih poteškoća sa finansijama, onda možete koliko odmah da se pozabavite i da potražite novo mesto za obitavanje. Od Mangalora do Santa Barbare. The Earth Awaits!

Kako i šta?

theearthawaits

Na početnoj strani servisa odaberite sledeće opcije: mesečni budžet, količinu ljudi, količinu prostorija, lokaciju (centar grada ili periferija), način života, stopu kirminala i zagađenosti. I pred kraj možete da štiklirate kontinent koji uopšte nije privlačan za vas. Elem, postoje i dopunske opcije. Na primer indeks slobode, kvalitet zdravstva i brzina interneta. Ovo poslednje je verovatno najbitnije za savremene mlade ljude.

theearthawaits1

Kada dobijete rezultate pretrage, možete detaljnjije pogledati grad koji vas je zainteresovao. Galerija fotografija, osnovne informacije o mestu, cene namirnica, kirije, dešavanja. Štaviše, postoje informacije u vezi sa cenom piva ili repertoarom u bioskopu.

theearthawaits2

Sledeče što ćete nas pitati jeste zašto smo toliko sigurni u to da su informacije istinite? Servis The Earh Awaits se sinhronizuje sa globalnom bazom podataka koja pruža uvid u nivo cena namrinica, plata, kirija, kvaliteta života i zdravstva, a zove se – Numbeo. Ažuriraju ga korisnici širom sveta, što bi značilo da su pruženi podaci veoma slični realnom stanju.

Za kraj, koja je vaša omiljena lokacija?

 

 

Aleksandar Simić

🖊️ Aleksandar Simić

Osnivač portala Lifehacker.rs. Hvala vam što nas čitate 🙂 Imate pitanje ili možda sugestiju? Pišite nam na e-mail adresu [email protected]

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Preporučujemo: