Sve što je potrebno za nezaboravan doček Nove godine ili Božića nalazi se u porodičnoj pripremi praznične gozbe. Svaka od ovih novih ideja ili prazničnih „LifeHackova“  predstavlja male detalje koji će osvežiti vašu trpezu. Ipak, niko ne sme usred praznika da provodi po čitave dane u kuhinji! 

Piće

 1.

Ako želite da na zabavan način nekom odnesete u goste flašu vina/šampanjca i čokoladice ili prosto da od njih napravite dekoraciju na stolu, za ovaj Lifehack trebaće vam samo: flaša koju želite, desetak ferrero rocher čokoladica i nekoliko listova. 

Prekrijte bocu starom krpom ili salvetama. Zatim stavite malo lepka na dno korpica ferrero rocher i poslažite ih tako zalepljene po čitavoj boci. Izdvojte lišće koje će vam trebati za sam vrh boce. To mogu biti listovi mladog luka ili praziluka (najbolje će izgledati) ali i bilo koje lišće kog se možete dočepati pa čak i grančice jele. Na samom kraju, zalepićete to lišće tik iznad čokoladica i vaša boca izgledaće nalik ananasu. Možete je uviti u kesu i dodati joj mašnicu ako želite da je pokloniti nekome.

2.

Ovaj „Sneško Belić u čaši“ obradovaće svakoga a može se lepo istopiti u svakom toplom napitku. Priprema je krajnje jednostavna. Potrebni su vam štapići ili slamčice kojim ćete spojiti par komada kockica šećera, vanilica ili marshmallow kolačića a zatim čokolada kojom ćete nacrtati njegovo lice i karakteristike.

3.

„Deda Mraz“ čaša izgleda još bolje ako napitak prekrijete šlagom koji će dodati čaši  „bradu“. Nabavite najobičnije crvene plastične čaše, bilo kakvo dugme i crnu traku. Dugme obojte u žutu ili zlatnu boju temperom i zalepite ga za traku koju ćete centrirati na sredinu čaše pa ćete time dobiti odelo Deda Mraza.

Dezerti

1.

Na svim domaćim keksićima možete čokoladom docrtati rogove i oči irvasa a za njihov nos dodati šarenu bombonicu.

2.

Čokoladnom dezertu možete dodati Novogodišnju kapicu u vidu jagode sa šlagom i tako ga učinite interesantnijim.

3.

Kalupom u obliku zvezde oblikujte testo a nakon pečenja ga jestivom zelenom bojom pretvorite u deliće jelke koju ćete sklopiti tako što ćete naslagati keksiće jedan na drugi.

Slana jela

1.

Prepolovite viršle ili kobasice i umotane u slaninu ispecite ih u plehu 20 minuta na 200 stepeni. Dok se peku, odvojte dva dela lisnatog ili običnog testa. Jedan deo testa testo isecite na trakice u koje ćete kasnije urolati pečene zalogajčiće. Drugi deo oblikujte u trougao sa jednim krajem koji će biti „stablo“ vaše „jelke“ i premažite jajetom. Potom samo dodajte mesne zalogajčiće na „jelku“ od testa. Možete napraviti poseban sos za ovo predjelo. 

Želimo vam ukusne praznike!


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Milica Pavlović

🖊️ Milica Pavlović

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Oznake: , , , ,