DIY ideje za prazničnu trpezu

Sve što je potrebno za nezaboravan doček Nove godine ili Božića nalazi se u porodičnoj pripremi praznične gozbe. Svaka od ovih novih ideja ili prazničnih “LifeHackova”  predstavlja male detalje koji će osvežiti vašu trpezu. Ipak, niko ne sme usred praznika da provodi po čitave dane u kuhinji! 

Piće

 1.

Ako želite da na zabavan način nekom odnesete u goste flašu vina/šampanjca i čokoladice ili prosto da od njih napravite dekoraciju na stolu, za ovaj Lifehack trebaće vam samo: flaša koju želite, desetak ferrero rocher čokoladica i nekoliko listova. 

Prekrijte bocu starom krpom ili salvetama. Zatim stavite malo lepka na dno korpica ferrero rocher i poslažite ih tako zalepljene po čitavoj boci. Izdvojte lišće koje će vam trebati za sam vrh boce. To mogu biti listovi mladog luka ili praziluka (najbolje će izgledati) ali i bilo koje lišće kog se možete dočepati pa čak i grančice jele. Na samom kraju, zalepićete to lišće tik iznad čokoladica i vaša boca izgledaće nalik ananasu. Možete je uviti u kesu i dodati joj mašnicu ako želite da je pokloniti nekome.

2.

Ovaj “Sneško Belić u čaši” obradovaće svakoga a može se lepo istopiti u svakom toplom napitku. Priprema je krajnje jednostavna. Potrebni su vam štapići ili slamčice kojim ćete spojiti par komada kockica šećera, vanilica ili marshmallow kolačića a zatim čokolada kojom ćete nacrtati njegovo lice i karakteristike.

3.

“Deda Mraz” čaša izgleda još bolje ako napitak prekrijete šlagom koji će dodati čaši  “bradu”. Nabavite najobičnije crvene plastične čaše, bilo kakvo dugme i crnu traku. Dugme obojte u žutu ili zlatnu boju temperom i zalepite ga za traku koju ćete centrirati na sredinu čaše pa ćete time dobiti odelo Deda Mraza.

Dezerti

1.

Na svim domaćim keksićima možete čokoladom docrtati rogove i oči irvasa a za njihov nos dodati šarenu bombonicu.

2.

Čokoladnom dezertu možete dodati Novogodišnju kapicu u vidu jagode sa šlagom i tako ga učinite interesantnijim.

3.

Kalupom u obliku zvezde oblikujte testo a nakon pečenja ga jestivom zelenom bojom pretvorite u deliće jelke koju ćete sklopiti tako što ćete naslagati keksiće jedan na drugi.

Slana jela

1.

Prepolovite viršle ili kobasice i umotane u slaninu ispecite ih u plehu 20 minuta na 200 stepeni. Dok se peku, odvojte dva dela lisnatog ili običnog testa. Jedan deo testa testo isecite na trakice u koje ćete kasnije urolati pečene zalogajčiće. Drugi deo oblikujte u trougao sa jednim krajem koji će biti “stablo” vaše “jelke” i premažite jajetom. Potom samo dodajte mesne zalogajčiće na “jelku” od testa. Možete napraviti poseban sos za ovo predjelo. 

Želimo vam ukusne praznike!


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Preporučujemo:

Preporučujemo:

Koliko različitih načina za spremanje čaja znaš?

Odgovor na ovo pitanje i nije baš jednostavno dati. Nije baš kao da je osobenost naše kulture da u određeno vreme pijemo čaj i pravimo se Englezi. Vrlo verovatno većina nas i ne razmišlja o tome. Ipak, koliko različitih načina za spremanje čaja znaš? Znaš li uopšte...

Lepinja, Rakija i Đetinja – kompletan vodič

Lepinja, Rakija i Đetinja – kompletan vodič

Ukoliko bi se zaputili pravcem zapadnog kraja Srbije, sa osmišljenom rutom i planom obilaska, nezavisno od toga kojim putem dolazite, noge bi vas svakako dovele do Užica. Ne, moj grad nije velika turistička atrakcija, niti sam ja objaktivni posmatrač sa strane....

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Serijal Noćni menadžer (The Night Manager) u šest epizoda prikazuje sve ono što je potrebno kvalitetnom špijunskom trileru: zanimljive aktere i preokrete, napetost i misteriju, romansu i glamur, preplitanje političkih intriga i vojno-kriminalnog podzemlja, čast i...

Koliko različitih načina za spremanje čaja znaš?

Odgovor na ovo pitanje i nije baš jednostavno dati. Nije baš kao da je osobenost naše kulture da u određeno vreme pijemo čaj i pravimo se Englezi. Vrlo verovatno većina nas i ne razmišlja o tome. Ipak, koliko različitih načina za spremanje čaja znaš? Znaš li uopšte...

Lepinja, Rakija i Đetinja – kompletan vodič

Lepinja, Rakija i Đetinja – kompletan vodič

Ukoliko bi se zaputili pravcem zapadnog kraja Srbije, sa osmišljenom rutom i planom obilaska, nezavisno od toga kojim putem dolazite, noge bi vas svakako dovele do Užica. Ne, moj grad nije velika turistička atrakcija, niti sam ja objaktivni posmatrač sa strane....

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Rat je sport za posmatrače: serija Noćni menadžer

Serijal Noćni menadžer (The Night Manager) u šest epizoda prikazuje sve ono što je potrebno kvalitetnom špijunskom trileru: zanimljive aktere i preokrete, napetost i misteriju, romansu i glamur, preplitanje političkih intriga i vojno-kriminalnog podzemlja, čast i...

Karantin – šta raditi, a da nisu knjige?

Karantin – šta raditi, a da nisu knjige?

Karantin. Većina nas verovatno ni ne zna koji je dan od početka. Mnogo ljudi se verovatno za ovo vreme asimilovalo i našlo svoju dnevnu rutinu. Ipak, možda ste i dalje u dubiozi oko toga što ne možete napolje i ne znate kako da prebrodite zarobljenost. Ukoliko spadate...

Komentari: