U dilemi ste koju knjigu sledeću da pročitate? Bez brige! Izdvojili smo tri naslova koja će zasigurno privući vašu pažnju i pomoći vam da razrešite dilemu. Pohitajte po neku od ovih knjiga do najbliže biblioteke ili knjižare i upustite se u novu avanturu!

 

Šaptač, Donato Karizi

 

knjiga

 

Ako ste ljubitelj kriminalističkog žanra – onda je ovo prava knjiga za vas. 

Dogodio se zločin koji je jednom rečju – stravičan. Pronađeno je šest ruku poređanih u krug i zakopanih u šumi. Policija ubrzo saznaje da ruke pripadaju devojčicama koje se vode kao nestale. One još uvek nisu identifikovane i policija je u potrazi za njima. 

Istražiteljka Mila Vaskez i kriminolog Goran Gavila, pokušavaju da razreše misteriju. Isprva veruju da su uspeli da pronađu pravog osumnjičenog, sve dok se ne pokaže da zapravo ne postoji održiva veza između njega i svih nestalih devojaka, osim prve. Dalja istraga se još više komplikuje, toliko da deluje kao da odgovor sve više izmiče. 

Ukoliko vas Šaptač ostavi bez daha, a verujemo da hoće, tu je i nastavak! Mali bonus od nas: Vladar iz senke

 

Oduvek smo živele u zamku, Širli Džekson

 

dobra knjiga

 

Poslednji roman slavne književnice Širli Džekson svakako će zaokupiti vašu pažnju. Knjiga će vas zbuniti i oduševiti. 

Priča govori o preostalim članovima porodice Blekvud koji žive izolovano u blizini sela na svom imanju. Meriket, Konstans i njihov stric Džulijan žive zatvoreni u svom naizgled idiličnom svetu. Izbegavaju kontakt sa meštanima sela, sa kojima su oduvek u lošim odnosima. U prošlosti se odigrao užasan događaj koji je još više produbio mržnju koja vlada među meštanima i Blekvudovima. 

Vrlo uznemirujuća priča, koja je svakako vredna čitanja!

Zatvoreno ostrvo, Denis Lihejn

 

odlicna knjiga

 

Priča će vas zaokupirati u potpunosti, a kraj ostaviti bez reči. 

Radnja se odigrava 1954. godine. Detektiv FBI-ja Tedi Danijels i njegov novi partner Čak Ol dolaze na Zatvoreno ostrvo. U pitanju je mesto gde su u bolnici Ešklif smešteni umno poremećeni i nasilni zločinci. Detektivi dolaze na ostrvo kako bi istražili nestanak jednog pacijenta. 

Razorni uragan odseca ostrvo od sveta. Lekari, istražitelji i pacijenti osuđeni su na strah i neizvesnost. Zastrašujući medicinski eksperimenti, radikalne terapije i užasne operacije izlaze na površinu. U bolnici Ešklif nije onakvo kakvim se čini.

Kada završite sa čitanjem Zatvorenog ostrva, koristiće vam sledeća informacija – snimljen je istoimeni film. Stoga, posle čitanja zgrabite kokice i pravac na gledanje filma! 

 


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Milica Stefanović

🖊️ Milica Stefanović

Ja sam poludeo, a imao sam i duge intervale užasne normalnosti.

-Edgar Alan Po