Verujem da mnogi među nama obožavaju pastu, ali nažalost, nismo uvek dovoljno kreativni i motivisani da je pripremimo. Ako stalno jedete špagete bolonjeze ili milaneze, ili makarone sa sirom, to ume da dosadi.
Zato vam Lifehacker.rs predstavlja 7 novih načina da skuvate pastu.
Buon appetito!
1. Prokuvajte pastu u crvenom vinu – ovakav način pripreme vašoj pasti će pružiti sasvim drugačiji izgled i ukus. Pasta će biti sveža, egzotičnog ukusa a, što je još bolje, i izgleda. Za koga ne bi predstavljalo kul iskustvo da jede crvenu pastu?! Za ovaj recept preporučuje se vino Cabernet Sauvignon.
2. Propržite lazanja nudle i od njih napravite čips – možda zvuči neobično, ali svakako je veoma ukusno (tako kažu oni koji su probali!). Sve što treba da uradite je da prokuvate lazanja knedle i zatim ih, dopola skuvane, iseckate na manje komade i propržite. Začinite po izboru i uživajte u egzotičnom čipsu!
3. Pastu kuvajte u mleku – mislim da nakon ovog saznanja nikada više neću izjaviti da znam nešto da skuvam! Mleko će pružiti originalni tač vašem jelu i nakon što ga probate nećete nikad više poželeti da pastu kuvate u vodi.
4. Napravite od testenina ramen: japanske nudle – recept za ovo je prilično jednostavan: skuvajte špagete u vodi u koju ste prethodno dodali jednu kašiku sode bikarbone.
5. Ispecite testenine pre kuvanja – zvuči ludo, ali pruža pasti neverovatno egzotičan ukus bez ikakvih dodataka! Pre nego što je skuvate, samo je ubacite u rernu na 15-20 minuta, na 350 stepeni.
6. Nemojte kuvati pastu u čistoj vodi – pre kuvanja, u vodu dodajte neki interesantan začin, kao što je vegeta kako bi testenina upila začin pre pripreme samog sosa.
7. Kuvajte pastu u sosu – još jedan način da testenina bolje upije arome dodatnih sastojaka. Umesto da odvojeno kuvate sos i pastu, pripremite sve u istoj posudi i nakon toga uživajte u interesantnom spoju ukusa!
Preuzeto sa https://www.buzzfeed.com
Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.