Da li su telefoni koje u ponudi ima vaš operater, uvek dobar izbor? Da li im je zaista tolika vrednost? Šta je najbolje kupiti?

Na svetskom tržištu mogu se izdvojiti nekoliko kompanija koje zadaju trend inovacijama i tehnologijama, a to su Apple, Samsung, LG, HTC, Huawei, Sony i Xiaomi. Skoro svaki proizvođač nudi niz raziličitih modela sa različitim karakteristikama, izuzev Apple-a.

U daljem tekstu predstavljena su 3 najbolja telefona u vrednosti do 210 evra. Naravno, teže je pronaći telefon sa dobrim specifikacijama po niskoj ceni, ali nije nemoguće. Ukoliko vam ne treba 4G internet, displej sa ogromnom rezolucijom ili jaka kamera, onda su ovi uređaji pravo rešenje za vas. 

1. LG L Bello (125 €)

lg_lbello

Karakteristike: 

Procesor: Quad Core(4 jezgra) 1.3GHz

Operativna memorija: 1 GB

Ekran: 5 inči sa rezolucijom 480×854 piksela

Kamere: zadnja 8 megapiksela/prednja 1 megapiksel

Memorija: 8 gigabajta

Operativni sistem: Android

Korporacija LG odavno je stekla dobru reputaciju kada su u pitanju mobilni telefoni. Nude uređaje svih klasa, a primer kvaliteta je model L Bello. Karakteriše ga minimalistički dizajn, uz mnoge opcije koje nude telefoni srednje i premium klase. 

2. HTC Desire 510 (164 €) 

htcdesire

Karakteristike: 

Procesor: Quad Core(4 jezgra) 1.2GHz

Operativna memorija: 1 GB

Ekran: 4,7 inči sa rezolucijom 480×854 piksela

Kamere: zadnja 5 megapiksela/prednja 1,3 megapiksela

Memorija: 8 gigabajta, podržava MicroSD kapacitetom do 128 gigabajta

Operativni sistem: Android

HTC se dugi niz godina bavi isključivo sa mobilnim telefonima. Ova tajvanska korporacija sarađuje sa mnogim svetskim brendovima i ovo treba uzeti u obzir kada se dovodi u pitanje kvalitet njihovih uređaja. Ovaj telefon je bolji od gore pomenutog LG-a, jer poseduje mogućnost proširenja memorije.

3. Xiaomi Redmi Note (206 €)

redminote

Karakteristike: 

Procesor: Octa Core(8 jezgara) 1.4GHz

Operativna memorija: 2 GB

Ekran: 5,5 inči sa rezolucijom 720×1280 piksela

Kamere: zadnja 13 megapiksela/prednja 5 megapiksela

Memorija: 8 gigabajta, podržava MicroSD kapacitetom do 32 gigabajta

Operativni sistem: Android

Xiaomi je generalno gledano, nešto potpuno novo. Do skoro, njihovo poslovanje je funkcionisalo samo na teritoriji Kini. Međutim, primamljivom ponudom, niskom cenom i odličnim kvalitetom proizvoda, bez problema su uspešno izašli na svetsko tržište. Ovaj uređaj je od prethodna 2 modela bolji i jači, od procesora do kamere.  

Aleksandar Simić

🖊️ Aleksandar Simić

Osnivač portala Lifehacker.rs. Hvala vam što nas čitate 🙂 Imate pitanje ili možda sugestiju? Pišite nam na e-mail adresu [email protected]