Moguće! Kada ste se poslednji put na žurci dobro najeli? lli vas je zabolela glava jer ste gomilu para potrošili na kupovinu grickalica koje su gosti “tek tako” jeli, a koje izazivaju nadimanje i pride ne mogu da utole glad?
Jasno, nije cilj žurke da se dobro najedeš, ali će gosti biti prijatno iznenađeni, a vi pravi domaćin u društvu, za isto ili manje utrošenih para. Povrh svega, dobra klopa će smanjiti broj mamurluka sutradan. 🙂
Domaći grisini
Za domaće grisine vam je potrebno:
Kvasac otopite u 150ml mlake vode i malo šećera (pola kašičice biće dovoljno). Sačekajte 10 minuta da kvasac malo zapeni. Zatim umešajte brašno i zamesite testo. Ukoliko bude previse gusto, dodajte malo vode. Ostavite da nadođe oko 30 minuta.
Naraslo testo podelite u dva dela i i stanjite oklagijom. Secite u tanke trake i uvijajte po dve, kao pletenicu. Samo sa dve trake. Tako napravljene štapiće ređajte u pleh i pospite sa malo aleve paprike i susama. Pecite na 180 stepeni 15 minuta. Kada štapići lepo požute izvaditi, ostaviti da se ohlade i spremni su za vaše gladne goste!
Radina pizza peciva
Za Radina pizza peciva vam je potrebno:
Kvasac otopiti u malo mlake vode sa kašičicom šećera. Sačekati 10 minuta da nadođe, a zatim umesiti brašno ( ovo možete raditi i rukama ) . Kada je testo umešeno, ostaviti da nadođe oko 30 minuta.
Za ovo vreme operite i iseckajte šampinjone. Testo podeliti u 4 dela i svaki deo staviti na pobrašnjenu površinu. Kada je dobro i stanjeno testo mazati paradajz pireom ili kečapom, narendati margarin i na njega ređati pizza šunku, trapist i i sečene šampinjone. Testo saviti u rolat, a zatim seći na kriške i slagati u pleh sa parčetom margarina. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Pred kraj pečenja, svaku krišku premazati jajetom i ostaviti još 5 minuta da se zapeče. Ta-da!
Nešto slatko i mirisno – Banini kolači
Za Banini kolače vam je potrebno:
Dobro umutiti jaja, pa zatim dodati šećer i vanilin šećer. Ostaviti koji minut da se rastopi. U tu smesu dodati ulje, prašak za pecivo i brašno. Umutiti u gusto testo. Uzimati po malo testa i praviti kuglice. Ređati ih na podmazan pleh, zatim rukom napraviti udubljenje na sred kuglice ( tu stavljamo džem ) .
Peći 10 minuta na 180 stepeni.
Ukus iz davnina
Za ukus iz davnina vam je potrebno:
Sećate se kako vam je deda, otac, majka, ili baka pričala kako nema ništa slađe od ‘ leba, masti i aleve paprike? E pa, ukoliko niste probali, ovo je apsolutno tačno! Ova poslastica iz davnina se vratila na naše trpeze u velikom stilu. Isecite bagete na tanke kriške i poređate u dekorativni tanjir ili nesto slično. Dekorativno. Bagete mazati sa malo masti i posuti alevom paprikom. Simple as that! A gosti ce biti oduševljeni!
Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.
O slatkišima u službi produktivnosti možda niste ni razmišljali. A šta ako vam kažemo da… Pročitaj više
Poslednjih godina kompjuterske i internet tehnologije napravile su bum na tržištu rada. Od programerskih veština… Pročitaj više
Humanizam je filozofski i etički stav koji naglašava vrednost i delatnost ljudskih bića. Sa druge… Pročitaj više
Odgovor na ovo pitanje i nije baš jednostavno dati. Nije baš kao da je osobenost… Pročitaj više
Šta je to "Pet stadijuma tuge"? Model „Kuber-Ross“, poznatiji kao Pet stadijuma ili faza… Pročitaj više
Kod nas reciklaža još uvek nije u potpunosti zaživela. Institucije se donekle trude da bar… Pročitaj više
Ovaj sajt koristi kolačiće
Ostavi komentar