Moguće! Kada ste se poslednji put na žurci dobro najeli? lli vas je zabolela glava jer ste gomilu para potrošili na kupovinu grickalica koje su gosti “tek tako” jeli, a koje izazivaju nadimanje i pride ne mogu da utole glad?
Jasno, nije cilj žurke da se dobro najedeš, ali će gosti biti prijatno iznenađeni, a vi pravi domaćin u društvu, za isto ili manje utrošenih para. Povrh svega, dobra klopa će smanjiti broj mamurluka sutradan. 🙂
Domaći grisini
Za domaće grisine vam je potrebno:
Kvasac otopite u 150ml mlake vode i malo šećera (pola kašičice biće dovoljno). Sačekajte 10 minuta da kvasac malo zapeni. Zatim umešajte brašno i zamesite testo. Ukoliko bude previse gusto, dodajte malo vode. Ostavite da nadođe oko 30 minuta.
Naraslo testo podelite u dva dela i i stanjite oklagijom. Secite u tanke trake i uvijajte po dve, kao pletenicu. Samo sa dve trake. Tako napravljene štapiće ređajte u pleh i pospite sa malo aleve paprike i susama. Pecite na 180 stepeni 15 minuta. Kada štapići lepo požute izvaditi, ostaviti da se ohlade i spremni su za vaše gladne goste!
Radina pizza peciva
Za Radina pizza peciva vam je potrebno:
Kvasac otopiti u malo mlake vode sa kašičicom šećera. Sačekati 10 minuta da nadođe, a zatim umesiti brašno ( ovo možete raditi i rukama ) . Kada je testo umešeno, ostaviti da nadođe oko 30 minuta.
Za ovo vreme operite i iseckajte šampinjone. Testo podeliti u 4 dela i svaki deo staviti na pobrašnjenu površinu. Kada je dobro i stanjeno testo mazati paradajz pireom ili kečapom, narendati margarin i na njega ređati pizza šunku, trapist i i sečene šampinjone. Testo saviti u rolat, a zatim seći na kriške i slagati u pleh sa parčetom margarina. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Pred kraj pečenja, svaku krišku premazati jajetom i ostaviti još 5 minuta da se zapeče. Ta-da!
Nešto slatko i mirisno – Banini kolači
Za Banini kolače vam je potrebno:
Dobro umutiti jaja, pa zatim dodati šećer i vanilin šećer. Ostaviti koji minut da se rastopi. U tu smesu dodati ulje, prašak za pecivo i brašno. Umutiti u gusto testo. Uzimati po malo testa i praviti kuglice. Ređati ih na podmazan pleh, zatim rukom napraviti udubljenje na sred kuglice ( tu stavljamo džem ) .
Peći 10 minuta na 180 stepeni.
Ukus iz davnina
Za ukus iz davnina vam je potrebno:
Sećate se kako vam je deda, otac, majka, ili baka pričala kako nema ništa slađe od ‘ leba, masti i aleve paprike? E pa, ukoliko niste probali, ovo je apsolutno tačno! Ova poslastica iz davnina se vratila na naše trpeze u velikom stilu. Isecite bagete na tanke kriške i poređate u dekorativni tanjir ili nesto slično. Dekorativno. Bagete mazati sa malo masti i posuti alevom paprikom. Simple as that! A gosti ce biti oduševljeni!
Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.
Kupus dijeta je jedna od najpopularnijih brzih dijeta u regionu, a za to postoji nekoliko… Pročitaj više
Zdrava večera bi trebala da bude najmanje nekoliko sati pre nego što odete na spavanje.… Pročitaj više
Kombuha je veoma lekovita gljiva, ali mnogi ne znaju da kombuha za mršavljenje takođe ima… Pročitaj više
Poznato je da su med i keto dijeta često nespojivi. Zapravo, mnogi misle da je… Pročitaj više
Vojnička dijeta je nešto sasvim novo. Većina ljudi već na sam pomen vojske u glavi… Pročitaj više
O slatkišima u službi produktivnosti možda niste ni razmišljali. A šta ako vam kažemo da… Pročitaj više
Ovaj sajt koristi kolačiće
Ostavi komentar