Ubrzan i stresan život koji nam je nametnut, u kome svesni ili nesvesni, stremimo ka tome da postanemo ništa drugo nego roboti. Naravno, takav način života ima bezbroj posledica. Jedna… Pročitaj više
Otkrivena je dvadesetih godina prošlog veka. Artur Edington je prvi koji je dao ideju da je spajanje manjih elemenata izvor energije u zvezdama. Kasnije, 1929. godine su Etkinson i Hautemans… Pročitaj više
Streaming opcije za slušanje muzike postaju sve popularnije, a u doglednoj budućnosti će verovatno zauzeti najveći deo tog tržišta. Spotify je u ovoj kategoriji ubedljivo najbolji pored obilne konkurencije. No, uvek postoji jedno… Pročitaj više
Sigurno ste negde nekad čuli da bolje je piti čaj leti, a jesti sladoled zimi nego obrnuto. Iz svog iskustva bih mogla da potvrdim ovu tvrdnju. To da sladoled i… Pročitaj više
Vukov neverovatan doprinos živi i dan danas u svakom napisanom slovu, svakoj izrecitovanoj narodnoj pesmi i svakom poboljšanju jezika i kulture. Svojom hrabrošću, trudom i vrednim požrtvovanim radom učinio je nešto… Pročitaj više
Ranije smo pisali o tome kakav uticaj neki od vitamina imaju na organizam i gde se sve mogu naći. Sada ćemo se na neke od tih vitamina osvrnuti na nešto drugačiji način. … Pročitaj više
Godina je 1969. puls Nila Armstronga pri uzletanju dostiže brojku 110. Bilo je veče, dvadesetak minuta nakon osam sati kada je Apolo 11 sleteo. "Ovo je mali korak za čoveka,… Pročitaj više
Unos hrane je davno prestao da bude puka energetska potreba. Uslužbljena je u društvena okupljanja, razglabanja o ukusima, nadmetanjima u gurmanstvu i umeću. Ono si što jedeš i hranu ne… Pročitaj više
Predstavljamo vam nastavak serijala članaka Besplatna edukacija – sajtovi u kome smo se potrudili da na osnovu sprovedenog mini istraživanja izdvojimo najbolje sajtove na kojima, pored plaćenih, možete pohađati i veliki… Pročitaj više
Nova godina, nova pravila, novi mi. Zašto ne i novi hobiji? Verujem da svi mi svake godine uredno obećamo sebi da ćemo naći neku zanimaciju, hobi, nešto čime ćemo "uposliti… Pročitaj više
Ovaj sajt koristi kolačiće