Asocijacija na torte i kolače je višesatno “robovanje” u kuhinji, gomila sastojaka i pažljivo sastavljanje istih, pečenje kora na tačno određenoj temperaturi i minutaži... Ali da li baš pravljenje ukusnih poslastica mora biti mučenje? Donosimo vam 3 poslastice...
Kategorija: Hrana
Dobra hrana na žurci? Nemoguće!
Moguće! Kada ste se poslednji put na žurci dobro najeli? lli vas je zabolela glava jer ste gomilu para potrošili na kupovinu grickalica koje su gosti “tek tako” jeli, a koje izazivaju nadimanje i pride ne mogu da utole glad? Jasno, nije cilj žurke da se dobro...
Da li je kafa štetna?
Medicinska istraživanja su pokazala da kafa pozitivno deluje u prevenciji dijabetesa tipa 2, raznim srčanim i moždanim oboljenjima. Stručna javnost takođe tvrdi da je među uživaocima kafice značajno manji rizik od depresije ili suicida. Ali šta to treba da znači?
How to: Domaći sladoled
Leto je uveliko počelo, ali teško da smo se navikli na konstantno visoke temperature. Neprestano smo u potrazi za rashlađenjem a odvajkada je jedno od omiljenih sredstava bio sladoled. Naravno, najlakše je skoknuti do prodavnice i kupiti kutiju porodičnog sladoleda,...
7 genijalnih načina za kuvanje paste
Verujem da mnogi među nama obožavaju pastu, ali nažalost, nismo uvek dovoljno kreativni i motivisani da je pripremimo. Ako stalno jedete špagete bolonjeze ili milaneze, ili makarone sa sirom, to ume da dosadi. Zato vam Lifehacker.rs predstavlja 7 novih načina da...
Lekovito bilje – čuvarkuća i aloja
Zašto moja baba zna kako da koristi bukvalno bilo šta u bašti? Pojma nemam. Znam samo da su mi neke biljke koje inače budu tu po saksijama dosta pomogle kada nije bilo lekova u blizini. Upala uva, virusna ili bakterijska infekcija su jedno veliko ništa samo ako...
Krvavi recepti i neobični specijaliteti
Prehrambena kultura jednog naroda zavisi od mnoštva faktora. Javna je tajna da su Srbi veliki mesojedi. Sa tim se susretne svaki stranac kada umesto pljeskavice traži samo priloge da ne bi utihnuo od gladi. Možda količinska upotreba mesa u Srbiji zaista hoda na...
Gluten – šta je i kako ga (ne) koristiti?
Svi su čuli za Novaka Đokovića i njegov magičan fizički preporod koji je uticao i na njegovu psihu, i popeo ga na vrh ATP liste. Samo što ta promena i nije bila baš magična - Novak je jednostavno izbacio iz svoje ishrane sve što u sebi sadrži gluten. Zvuči lako, zar...
[Beograd] Gde otići na sladoled
Sigurno ste negde nekad čuli da bolje je piti čaj leti, a jesti sladoled zimi nego obrnuto. Iz svog iskustva bih mogla da potvrdim ovu tvrdnju. To da sladoled i hladni napici izazivaju prehlade i bolesti je obična zabluda, te nema nikakvog razloga da se odričete svih...
Preobrazite hranu koju ne volite – povrće i meso
Unos hrane je davno prestao da bude puka energetska potreba. Uslužbljena je u društvena okupljanja, razglabanja o ukusima, nadmetanjima u gurmanstvu i umeću. Ono si što jedeš i hranu ne možemo izbaciti iz svojih života. Kada neko ne voli određeno jelo, gubi deo...