Preminula je Borka Pavićević. Teško je. Bila je institucija, kultura kao takva. Pravi intelektualac. Bez predrasuda i borac za pravdu. Za zaboravljene. Razborita, smela i otvorena. Jasnih misli. Skener realnosti u kojoj živimo. Znala je da da stvari postavi u pravi kontekst. A opet, bila je blagog srca.

Borku nisam znala lično, ali imale smo “ naš “ trenutak u kom sam spoznala svu snagu njene neposrednosti. Njenog duha. Bilo je to, naravno, u CZKD-u. Kasnila sam na jednu tribinu. Prošla sam pored nje tražeći mesto kad sam čula: “ hej ti, dođi ovamo” i pokazala mi rukom. “ je li, šta ti je ovo? Dodirivala je guštera na mojoj haljini. Broš? Baš je lep.” Rekla je i osmehnula se.

Danas vas neću previše uzurpirati. Samo pronađite i pročitajte ono što je Birka govorila i pisala.

A sada “ 5 u 12”

1. događaj (04.07.2019.)

Šta: Ukus Fest-omiljeni letnji ukusi Gde: Delta City Kada: 10-22 Ulaz: Free

Za početak malo hrane da se proba. Imaćete i kod koga. Trideset izlagača svakojakih ukusnih zalogaja. Sirevi, džemovi, ajvar, rakije, slatkiši, suhomesnato.. ma, šta vam stomak poželi. Najvažnije. Sve je uzgajano po najzdravijoj recepturi iz manufakture.

2.događaj(07.07.2019.)

šta: Veče za Hermana Hesea Gde: Polet(Cetinjska15) Kada:18h Ulaz: For free

Pravi način da se provede nedelja veče jeste uz delove Heseovih romana “Stepski vuk”, “Sidarta”, “ Igra staklenih perli”.. I ne samo to, ovaj nemački pisac, pesnik, slikar i dobitnik Nobelove nagrade za književnost je to svakako zaslužio.

3.događaj(10.07.2019.)

Šta: Salsa žurka Gde: Plato ispred TC Ušće Kad: 20-00h Ulaz: ne košta ništa

Već smo govorili o tome koliko je važno istražiti i isprobati mogućnosti svog tela. Evo vam prilike da uposlite svoje kukove, ali i druge delove tela. Prepustite se ovom egzotičnom plesu i budite bolja verzija sebe.

Nego, prvo vas očekuje besplatna radionica salse za početnike, a od 21h DJ Manana. E, tad žurka zvanično može da počne.

4.događaj(13.07.2019.)

Šta: Dan za limunadu za Svratište Gde: Na više lokacija u Beogradu( i šire) Kada: od jutra pa do zatvaranja objekata Koliko: koliko limunada možeš da popiješ.

Ovo je nešto stvarno lepo. Jednostavno je, a može da pomogne mnogo. Odete do npr: Usta do usta; Skroz dobre pekare; Jazz bašte; Dorćol Platza; Kafe Šupe; ŠŠ Bara; Meduze… i naručite limunadu i platite. E sad, u okviru ove akcije : Dan za limunadu za Svratište” svi prihodi od prodatih limunada će biti donirani upravo Svratištu. Jer, nova školska sezona se bliži.

5. događaj(15.07.2019.)

Šta:Zoomozgologija i Zoobrainology Gde: Beogradski Zoo Vrt Kad: 11-19h Koliko: karta za Zoo

ZooMozgologija ima za cilj da posetioce Beo Zoo Vrta tj vas, uvede u fantastični svet neuronauke, evolucije i super čula. Kroz upoznavanje superheroja stanovnika Zoo Vrta, postaćete pravi ZooMozgolog 🙂

Toliko za ovu nedelje. Budite mi zdravi i veseli i svoji. Ako se sretnemo na nekom događaju, javite se. Bićemi drago. Grlim vas i volim.

 

 

Maša Kočović

🖊️ Maša Kočović

Voli ljude i situacije. U stalnom traganju za odgovorima.

Zaprati nas na Fejsbuku

Zaprati nas na Instagramu

Preporučujemo: