Predstavljamo vam neke od najlepših fudbalskih koreografija u 2015. godini. Verujemo da su vam dobro poznate koreografije koje srpski navijači često priređuju fudbalskoj javnosti, pa se nemojte čuditi što smo izostavili iste. 

Legija Varšava – Gornik Zabrze 07.06.2015

Na utakmici poslednjeg kola poljskog prvenstva u sezoni 2014/2015, dobro poznati po svojoj vernosti klubu, navijači Legije iz Varšave su priredili fantastičnu koreografiju u kojoj uz religiozne motive poručuju svojim ljubimcima da se hrabro bore kako bi se ponovo vratili na stare staze slave i uspeha. Legija je pobedila u ovoj utakmici, ali to nije bilo dovoljno da se osvoji titula, završili su na drugom mestu odmah iza rivala, Leha iz Poznanja. Bez obzira, Legijini navijači imaju na šta da budu ponosni, obzirom da su tokom sezone priređivali veliki broj spektakala, uključujući koreografiju i bakljadu na ovom meču.

Brondbi  –  Kopenhagen 27.09. 2015

  

 Često se o fudbalskim terenima priča kao o gladijatorskim borilištima, mestu gde bi fudbaleri trebalo da „iskrvare i ostave srce na terenu“, a navijači Brondbija su se potrudili da pomognu njihovim fudbalerima da se lakše užive u tu ulogu. Gladijator koji u ruci drži glavu lava poslao je jasnu poruku o tome kakav ishod navijači Brondbija očekuju u ovom meču. Igrači su ispunili očekivanja i slavili protiv Kopenhagena u velikom gradskom derbiju danskog prvenstva.

Vidad Kazablanka – Olimpik Safi 08.11.2015

 

 

U okviru Prve lige Maroka, na utakmici između Vidada i Olimpika, viđena je zaista prelepa koreografija sa porukom koja je glasila Based on a true story. Izgleda da su navijači Vidada, koji su inače veoma poznati po svojoj vatrenosti i posvećenosti klubu, hteli da podsete javnost da sve to njima svojstveno nije bajka i da je kao što kažu – Zasnovano na istinitoj priči.

 

Raja Kazablanka – Kajzer Čifs  05.04.2015

   

Na utakmici KAF Lige Šampiona, između marokanskog Raja Kazablanka i južnoafričkih Kajzer Čifsa, navijači Raja su priredili atmosferu od koje zaista zastaje dah i koja se veoma retko viđa, naročito na području Afrike. Svojom „pokretnom“ koreografijom su sve prisutne podsetili na uspešne šampionske poduhvate njihovog tima u ovom takmičenju. Istaknute su redom godine uspeha – 1989, 1997 i 1999 a između svake godine su se redom smenjivale i sledeće poruke – Pride, Fury i Glory. Na kraju se posle niza godina pojavljuje i 2015-a, pa se moglo zaključiti šta se očekuje od fudbalera Raja. Svakako da je mnogo truda i ljubavi bilo uloženo u ovu fascinantnu i veoma zahtevnu koreografiju i na ovako uspešnoj realizaciji su im verovatno pozavideli mnogi navijači širom sveta.

Dušan Tomić

Autor: Dušan Tomić

Kada ti crna mačka prelazi put to ukazuje na to da je životinja negde krenula…