Vreme je praznika, a svima nam je potrebno malo smeha u ovim hladnim danima. Lifehacker.rs vam predstavlja nekoliko komedija koje će biti na repertoaru beogradskih pozorišta u decembru. 

 

„Klaustrofobična komedija“ (Zvezdara teatar)

Pisac: Dušan Kovačevič
Režija: Darko Bajić

Kao i mnoge komedije Dušana Kovačevića, i ovu možemo nazvati „gorkom“. Priča o sasvim običnom čoveku koji živi u jednoj sasvim običnoj državi, gde možete podjednako biti zatočenik kao i u liftu. 

„Klaustrofobična komedija“ na programu je 11., 16., i 20. decembra na sceni Danilo Bata Stojković.

„Delirijum tremens“ (Beogradsko dramsko pozorište)

Pisac: Goran Marković
Režija: Goran Marković

Ova predstava označena je kao crna komedija, ali bavi se nekim vrlo ozbiljnim temama. Kroz psihodramu, jedinstvenu vrstu grupne psihoterapije, junaci priče saznaju štošta o sebi. Međutim, glavni junak je glumac i on, igrajući uloge drugih učesnika terapije, zapravo pronalazi sebe. 

Na repertoaru 28. decembra u 20h na sceni Rade Marković.

„Hotel 88“

Pisac: po motivima komada Privatni životi N. Kauarda
Režija i adaptacija: Staša Koprivica

Romantična komedija o dva para koji na odmoru odsedaju u istom hotelu. I ne sluteći da će se sresti, oni u jednoj noći otkrivaju mnogo toga jedni o drugima, prolazeći kroz neke komične situacije. 

Ova predstava izmestila je pozorište iz pozorišta, stvarajući opuštenu i intimnu atmosferu za gledaoce. Odigrava se na vrhu hotela 88 rooms u Takovskoj ulici, i jedinstven je primer ambijentalnog teatra. Igraće se 23. i 28. decembra od 20h.

„Mister Dolar“ (Pozorište na Terazijama)

Pisac: Branislav Nušić
Režija: Vladimir Lazić

Jedan od Nušićevih najpoznatijih komada možemo opisati kao „podvalu malograđanštini“. Ova komedija sada se izvodi i u formi mjuzikla, što joj daje posebnu draž.

Na repertoaru Pozorišta na Terazijama 17. decembra.

„Sumnjivo lice“ (Narodno pozorište)

Pisac: Branislav Nušić
Režija: Andraš Urban

Još jedna Nušićeva komedija, njegovo prvo delo kojim je nasmejao široke narodne mase, a podsmevajući se društvenom poretku i malograđanstvu. Ova komedija vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim i nasmejaće vas do suza.

Na programu Narodnog pozorišta 13. decembra od 20:30h, na sceni Raša Plaović.

„Priča se po gradu“ (Akademija 28)

Pisac: Staša Koprivica
Režija: Staša Koprivica

Komedija se bavi životima četiri mlade žene (i jedne malo starije), čiji se život menja jednim zlobnim tračem. Priča o ljubavi, prijateljstvu, lažima i svakodnevnim problemima sa kojima žena može da se suoči.

Na sceni Akademije 28 igraće se 20. decembra, sa početkom od 20h.

„Zlatni lančić od bižuterije“ (Akademija 28)

Neverovatna stand-up komedija Andrije Miloševića, čiji lik pokušava da se oženi bogatom devojkom kako bi sebi obezbedio lagodan život. Međutim, to nije tako jednostavno…

Na repertoaru 27. decembra od 20h.

 


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Aleksandra Milosavljević

Autor: Aleksandra Milosavljević

Student psihologije. Pisac u pokušaju. Čovek u pokušaju.
Ono između je manje važno.