Koji nas to kulturni događaji očekuju ovog meseca u Beogradu? Bilo da ste ljubitelj dobrih filmova, knjiga, muzike ili standup komedije, u oktobru 2017. imaćete prilike da se opustite i zabavite baš onako kako želite. Evo nekih dešavanja za koja biste mogli da izdvojite vreme: 

Prvi festival poljskih filmova „Visla“ u Beogradu

Po prvi put ćemo u Beogradu imati prilike da gledamo poljske filmove u Kulturnom centru Grad u periodu od 6.10 do 29.10. (određenim danima u ovom periodu), dok će se u Pozorištu lutaka u Nišu filmovi projektovati od 17.10. do 20.10. Ulaz na sve projekcije će biti besplatan, a neki od filmova koji će se davati su: Planeta samaca, Hemija, Varšava noću, Tuđe nebo itd.  Detaljnije informacije o projekcijama možete propnaći na sajtu: http://www.festiwalwisla.pl/.

Indirekt showcase – music&art festival

Ovaj festival muzike i umetnosti trajaće od 06.10. do 08.10. Otvaranje će se održati u Kulturnom centru Grad, dok će se festival ostalim danima održavati u Kulturnom centru REX, Dorćol Platz-u i Majstoru za pivo. Nastupaće mnoštvo izvođača i bendova, što domaćih to i stranih, a neki od njih su: TRIKO, The Immigrants, Ana Avramov, TECHNOIR itd.Cena propusnice za sve tri večeri je 1200 rsd, za jedno veče 500 rsd. Za više informacija pogledati sajt: http://www.indirektfest.com/ .

Peti festival knjige ČitamČitaš

Sad nešto za obožavatelje čitanja i dobrih knjiga – festival na kojem možete prisustvovati radionicama, tribinama, filmskim projekcijama i na kojem možete menjati svoje stare za nove knjige. Trajaće od 06.10. do 08.10. i održavaće se u bioskopu Zvezda na Terazijama, a ulaz je besplatan. Filmovi koji će se projektovati su Farenejt 451 i Sin City, a poslednje večeri će se puštatii film koji će publika sama odabrati. Neke od radionica i tribina koje će se održati su: Između stripa i filma, Knjiga u svetu filma, Reanimacija: Kultura ovde i dalje živi itd.

7. StandUpFest 2017

Evo i jedne manifestacije za sve one kojima bi dobro došlo malo smeha. U ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ će se od 17. do 23.10. održavati dani Standup komedije, a nastupaće mnogi domaći komičari, kao što su Dinja i Radomir Nestrović, kao i neki iz okolnih zemalja. Detaljan program možete pronaci na sajtu: http://standup.rs/vii-standupfest-2017-sedam-dana-stand-up-komedije/

33. Beogradski Jazz Festival

Od 26. do 30.10. u Domu omladine i Sava centru održaće se muzički festival koji ljubitelji džez muzike ne bi trebalo da propuste. Neki od izvođača koji će nastupati su: Eyot, Jakob bro trio, Mark Ribot & The Young Philadelphians + Strings, Giovanni Guidi „Inferno“ Quintet, Rodrigo Amado Motion Trio, Space Tigers itd. Za više informacija pogledati sajt: http://www.bjf.rs/

Language Cafe Belgrade

10.10. od 20:00h u Kulturnom centru Grad održavaće se veče tokom kojeg ćete moći da upoznate nove ljude pristigle iz raznih krajeva sveta i da sa njima razgovarate na nekom od stranih jezika. Ova događaj je posebno korisna svima onima koji uče neki strani jezik. 

62. Međunarodni beogradski sajam knjiga

I naravno, ovog meseca nas očekuje svima nama dobro poznata manifestacija – sajam knjiga! Trajaće od 22. do 29.10. a sve što vas interesuje možete pronaći na sajtu: http://sajamknjiga.rs/


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Tamara Stojanović

Autor: Tamara Stojanović