Ako kojim slučajem ove nedelje ne uspevate da ispratite manifestaciju Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10, ne očajavajte! Kao i svake treće subote u maju i ove godine nas očekuje uzbudljiva, četrnaesta u glavnom gradu, odnosno jedanaesta po redu širom zemlje, Noć Muzeja

Naslov predstojaćeg događaja je „velike i male revolucije“ povodom obeležavanja stogodišnjice Oktobarske revolucije. Cilj autora je da zanimljivim programima podstaknu posetioce na razmišljanje o uzrocima i posledicama (ne samo) tih promena u savremenom naučnom, kulturnom i umetničkom kontekstu.  

Na 250 lokacija u više od 40 gradova i mesta događaj će trajati 17:00-01:00, osim u slučaju određenih programa sa „živim“ sadržajem poput koncerata, radionica, predstava, projekcija itd. koji su jasno naznačeni u biltenu. Tu se takođe mogu naći i prodajna mesta i mogući popusti za ulaznice koje će u periodu 16:00-00:00 na svim linijama BG-GSP (osim za mini-buseve) važiti kao vozne isprave!

Organizator ističe da pored „glavne“ teme ove godine posebnu pažnu treba obratiti na 12 novih lokacija na njihovoj mapi Beograda koje sa sobom nose neke nove, još uvek većini nepoznate priče. Takođe savetuju da se u obilazak krene sa unapred pripremljenim planom kako bi se izbeglo gubljenje u vremenu i prostoru, a šta to poznati predlažu pogledajte u sledećem promotivnom spotu:


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Milan Tasić

Autor: Milan Tasić