SINK – domaći bend, objavljuje već drugi po redu studijski album. Aktivni ne samo po muzičkom stvaralaštvu, već i po nastupima, ovog puta će nam predstaviti novo ostvarenje u Domu omladine Beograda, 20. maja. Nastupaće zajedno sa bendom Random, a mi smo o planovima i muzici razgovarali sa basistom – Dejanom Bogdanovićem.

LH: Najavljujemo vaš novi album i nemoguće je ne zapitati se – šta možemo očekivati? Nadovezujete li se na dosadašnju muziku ili planirate da nam otkrijete nešto sasvim novo?

DB: Ne znam kako da dam pravi odgovor, a da to ne zvuči previše prepotentno. Uspeli smo ono što smo na početku zamislili, a to je da album bude konceptualan. Iskreno se nismo nadali da ćemo u tome uspeti, ali na kraju je ispalo da imamo čak i viška materijala, što je svakako pozitivna stvar.

Nastavili smo put prvog albuma, tamo gde smo i stali, a stali smo kod pesme Lakuna koja je poslednja pesma na kojoj smo radili za prvi album, pa bih slobodno mogao da kažem da smo u tom smeru nastavili, a da li smo odabrali pravi put, to ćemo još videti. Kako sazrevamo i napredujemo, mnogo truda, volje, želje i rada je uloženo, a da li će to biti nešto novo to ćemo videti. Najbitnija stvar u celoj priči je da smo mi većim delom zadovoljni urađenim.

LH: Vaša muzika izgleda konkretno, ali se ipak dosta zasniva na intuitivnom razumevanju, kako publika reaguje na SINK? Kako se osećate na svojim koncertima?

DB: Doslednost i stav su nešto na čemu se unutar benda insistira. To su stvari koje se u našoj muzici, tekstu i razmišljanju mogu uočiti, pa se isto tako nadamo da ćemo tu energiju preneti i na ljude koji su voljni da nam pruže šansu za to. Generalni utisak i komentari su više nego pozitivni, ali opet, jako je teško izboriti se ma koliko dobar i kvalitetan bio jer se kod nas na sceni traži nešto malo drugačije.

sink u domu omladine

LH: Za koga su vaše pesme? Za vas, grupu ili pojedinca?

DB: Iskreno, ne mogu da ti dam odgovor na ovo pitanje jer kada ih pišeš ti ih pišeš za sebe i zbog sebe, a kasnije kad kreneš da ih sviraš one postanu svačije i ničije, mnogo toga zavisi od emotivnog doživljaja pesme.

LH: Možemo li očekivati turneju s obzirom da izdajete novi album? Šta ste pripremili za ovu godinu?

DB: Mi kao bend smo koncertno aktivni od izdavanja prvog albuma, trudimo se da svakog meseca odsviramo bar dve svirke u različitim gradovima, tako da smo kao bend koncertno aktivni tokom cele godine, pa i u toku snimanja albuma. Na leto je u planu da sviramo na što više festivala, a nakon toga da počnemo pripreme za novi album. Svakako, trenutno nam je album i promocija istog u prvom planu.

 


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Marija Brzić

Autor: Marija Brzić

Ja sam u izvesnom smislu nešto između Boga i ničega.

marija@lifehacker.rs