„Ideja. Inicijativa. Inspiracija.“  je slogan koji opisuje put razvoja jednog lidera. Ideja je izvor svake promene, inicijativa je neophodna kako bi se promena desila, a inspiracija je ono što jedan lider ostavlja drugima kao podsticaj.

 „Novi lideri“ je projekat koji se realizuje od 2006. godine, nastao usled potrebe da se promoviše omladinski aktivizam i mladi podstaknu na preuzimanje uloge lidera u svom okruženju, te da budu deo promena koje žele da vide u svojoj zemlji ili u svetu.

Ovogodišnja konferencija će 19.maja u prostorijama Privredne komore Srbije okupiti 150 proaktivnih mladih ljudi iz svih delova zemlje.

Agenda konferencije sastoji se iz govora, predavanja i radionica. Učesnici će biti u prilici da čuju priče govornika, već ostavrenih lidera, onih koji su svojim radom zaslužili pažnju šire javnosti. Pored govornika, na koferenciji će biti ugošćen i određen broj predavača. Njihov zadatak će biti da rade sa manjim grupama učesnika na nekom određnom društvenom problemu i zajednički predstave potencijalna rešenja. Radionice će držati kompanije koje su prepoznale potencijal mladih ljudi, njihovu kreativnost i potrebu za iskustvom. To su Delhaize, Erste Bank, Mol i Heineken.

Konferencija je namenjena sredjoškolcima, studentima i svim mladim ljudima do 30 godina starosti koji prepoznaju značaj neformalnog obrazovanja i društvenog aktivizma.

Prijavu za konferenciju možete popuniti putem linka.

Na fejsbuk stranici New Leaders Conference možete se informisati o svim dosadašnjim aktivnostima  na projektu, pogledati slike i priloge ili postaviti pitanje u vezi sa konferencijom. Na zvaničnom sajtu projekta možete pogledati i pročitati kako je projekat izgledao prethodnih godina.

Projekat realizuje oganizacija AIESEC koja predstavlja globalno najveću mrežu mladih, povezujući studente iz preko 120 zemalja sveta. Bavi se razvojem mladih ljudi, promocijom kultura i tradicija svih zemalja sveta i razvojem mladih lidera u različitim oblastima.


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Dušan Tomić

Autor: Dušan Tomić

Kada ti crna mačka prelazi put to ukazuje na to da je životinja negde krenula…