U petak 17. marta u 20:15 časova u zgradi Filološkog fakulteta u Beogradu održaće se program „Razgovor sa piscima“. Ovaj program je deo ciklusa pod nazivom „Razgovor sa…“. Radi se o interaktivnom predavanju tokom kojeg će se diskutovati o književnosti, pre svega savremenoj. U pitanju je humanitarni događaj koji je u sklopu Humadijade, organizovan od strane Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. „Razgovor sa piscima“ će se održati u sali 11, koja se nalazi u prizemlju stare zgrade Filološkog fakulteta. 

Na ovom interaktivnom predavanju imaćete prilike da razgovarate sa dramaturgom Ognjenom Obradovićem, dobitnikom nagrade Mladi Dis, Bojanom Markovićem, asistentom Učiteljskog fakulteta i dobitnikom nagrade Mladi Dis, piscem, kritičarem i profesorom na Filološkom fakultetu, Mihajlom Pantićem i Goranom Korunovićem, piscem i asistentom na Filološkom fakultetu. Program će voditi predsednik Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta, Mladen Stanić. 

Glavnoj temi programa, savremenoj književnosti, prilaziće se iz više uglova: iz uglova pisca, čitaoca i kritičara. Biće govora o tome kakve se knjige danas pišu i čitaju, o principima i kriterijumima na osnovu kojih se pisci ocenjuju i nagrađuju, kao i o samom procesu književnog stvaralaštva. Takođe ćete imati prilike da sami pitate sve što vas interesuje. Ako ste knjiški moljac, ljubitelj kvalitetnih razgovora o zanimljivim temama, ili ako prosto nemate drugih planova za petak, savetujemo vam da svratite do Filološkog fakulteta i ne propustite priliku da naučite nešto novo i da budete humani. 

 


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamara Stojanović

Autor: Tamara Stojanović