Na Fakultetu za fizičku hemiju će se 17.03. održati humanitarno veče – Noć humanijade. Sa početkom u 17 časova, u amfiteatru će biti održan okršaj u znanju i veštinama među akademskim građanima. Događaj je humanitarnog karaktera, a sredstva prikupljena ovim putem biće donirana porodilištu KBC Zvezdara.

Iza naziva Humanijada kriju se imena studenata: Katarina Prica, Đorđe Marinković, Aleksa Šošević, Ana Rakić, Margareta Smiljanić, Srđa Latinović i Katarina Petrović. Njihova mlada organizacija bavi se organizovanjem sportskih i kulturno-zabavnih događaja, prikupljajući na taj način sredstva za one kojima su ista najpotrebnija. Prošle godine skupljena sredstva su prosleđena fondaciji Podrži život. Podržao ih je i veliki broj poznatih ličnosti kao što su Sergej Trifunović i Marko Jarić. U saradnji sa fakultetima Univerziteta u Beogradu i uopšte mladima i ove godine organizuju se događaji koji pružaju mogućnost ljudima da budu humani i društveno odgovorni.

humanitarno veče

Humanitarno veče Fakulteta za fizičku hemiju biće propraćeno kvizom. 17. marta u amfiteatru fakulteta sa početkom od 17 časova pozvani ste da svojim prisustvom uveličate ova događaj. Nadmetanje u znanju i veštinama će vas zasigurno zabaviti, ali i nečemu novom naučiti. Ukoliko niste u mogućnosti da pogledate ko ima najveći neuronski biceps na Studentskom trgu 12-16, možete donirati novac tokom cele ove nedelje u biblioteci fakulteta.

humanitarno veče

Humanitarno veče Humanijade su već podržali Hemijski, Farmaceutski, Rudarsko-geološki, Mašinski i Fakultet političkih nauka. Učesnici će biti i Elektrotehnički, Fizički, kao i Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju na kojima će humanitarno veče biti održano 16.03. Fakulteti će biti uključeni tokom celog marta i aprila: Filološki (18.03.), TMF (20.03.), Učiteljski (22.03.), Pravoslavno Bogoslovski (26.03.), Biološki (31.03.), Filozofski (1.04.), Fakultet organizacionih nauka, Ekonomski i Pravni fakultet su izabrali da humanitarno veče održe 27.04.


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Marija Brzić

Autor: Marija Brzić

Ja sam u izvesnom smislu nešto između Boga i ničega.

marija@lifehacker.rs