Već godinama mnoge lečimo sms porukama, raznim događajima humanitarnog karaktera i mnogočime još, ali uglavnom kada se za to iskaže direktna i hitna potreba. Humanijada je projekat mladih koji skuplja novac za one kojima je najpotrebniji, a uključuje razne grupacije, između ostalih i studente.

Studenti Fakulteta za fizičku hemiju su kao propratni događaj Noći humanijade organizovali kviz u kome su i učestvovali. Događaj je propraćen dobrim odzivom publike. Prisutni studenti, profesori, predstavnici organizacije Humanijada imali su prilike da učestvuju i gledaju jednočasovni program.

Kviz su pripremili članovi studentskog parlamenta i student prodekan, dok je program vodila Jovana Vesović u saradnji sa Tamarom Petrović, Sanelom Kalinović, Milošem Jankovićem i Aleksandrom Stojanović. Nadmetanje je bilo podeljeno u pet kategorija.

Takmičari su podeljeni u pet timova sa po pet učesnika, simbolično nazvanim Ajnštajnijum, Rendgenijum, Raderfordijum, Nobelijum i Fermijum. Čini se da je sve bilo kvantirano brojem 5. Timovi su se takmičili u pogađanju pojmova opisanih prikazanim slikama, igri ko zna zna, asocijacijama, fizikohemičarskim vešalima i igri logike – slaganju brojeva. Iako je Raderfordijum vodio kroz prve četiri igre, razlika u poenima bila je mala među ekipama tokom čitavog kviza. Najmanja razlika je bila između Ajnštajnijuma i Raderfordijuma, ali je na kraju pobedu ipak odneo Ajnštajnijum. Na ne toliko očigledno logičan način ekipa Ajnštajnijuma odnela je pobedu zahvaljujući poslednjoj igri brojeva. Pobednici i nosioci drugog mesta dobili su majice, dok su nosiocima prvog mesta uručene i knjige.

Kutija namenjena skupljanju dobrotvornih priloga nalaziće se na Fakultetu za fizičku hemiju do kraja nedelje do kada i vi možete dati svoj doprinos.


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Marija Brzić

Autor: Marija Brzić

Ja sam u izvesnom smislu nešto između Boga i ničega.

marija@lifehacker.rs