Drugi po redu Hand Made Festival održaće se 19. marta od 12 do 20h u Dorćol Platz-u.

Ovo je festival koji okuplja sve ljubitelje ručno pravljenih predmeta, kao i one koji žele da se bave ručnim radom.

Hand Made Festival pruža priliku svim mladim, a i onim malo starijim, kreativcima da se afirmišu, steknu dodatno iskustvo i reklamiraju svoje proizvode. Mnogi među njima kreiraju samo za sebe i prijatelje, dok su neki već stekli određeni kredibilitet i postali poznati po svojoj kreativnosti.

Ovo je idealna prilika da obradujete dragu osobu originalnim poklonom: unikatnim komadom nakita, odeće ili zanimljivim predmetom. A možete i da častite sebe i usput se i sami oprobate u ručnom radu!

U ovu svrhu organizatori Hand Made Festivala pripremili su i radionice za vas. Prijave šaljite na mejl handmadedorcolplatz@gmail.com

Recikliramo: izrada pernica/nesesera od starog teksasa (13-14h)

Šivaća mašina i fina gospođica koja će vas uputiti u tajne šivenja spremno će čekati u Dorćol Platz-u! Potrebno je samo da sa sobom ponesete stare farmerke i dobro raspoloženje!

Baza Crna ovca: Kreativna radionica (15-16h)

Namenjena  deci od 5 do 10 godina, ali i svima onima koji se tako osećaju. Cilj radionice je da deci i odraslima probudi svest o umetnosti i kreativnosti i probudi njihovu maštu knjigama, šljokicama, bojama i perlicama!

Crtanje mandala i šara (16:30-17:30h)

Mandale su postale veoma popularne u poslednje vreme, te vam ova radionica može pružiti priliku da se oprobate u kreiranju ovih lepih šara. Prođite kroz istorijat mandale, kreiranje i njihovo tumačenje i saznajte koliko ste maštoviti.

Pravljenje nakita od filca (18-19h)

Filc je poznat kao materijal koji je lako oblikovati i od kog je moguće spraviti različite stvari. Ponesite dobro raspoloženje, pustite mašti na volju i dobro se zabavite uz “filcanje”!


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Aleksandra Milosavljević

Autor: Aleksandra Milosavljević

Student psihologije. Pisac u pokušaju. Čovek u pokušaju.
Ono između je manje važno.