XXIII po redu naučni skup Empirijska istraživanja u psihologiji održaće se u periodu od 24. do 26. marta na Filozofskom fakultetu u Beogradu!

Kao i svake godine, poslednji dani marta na Filozofskom fakultetu ponovo su rezervisani za Empirijska istraživanja u psihologiji. 23. po redu, ovaj naučni skup će pokušati da vam približi naučnu stranu psihologije, kao i njene mnogobrojne oblasti.

Razni predavači pripremili su za vas trodnevni program koji počinje u petak, 24. marta, svečanim otvaranjem (18h), a zatim je na redu plenarno predavanje Johanesa Kelera – The flow experience: The influence of skills-demands-compatibility on experiential and physiological indicators.

Takođe, preporučujemo da posetite i plenarno predavanje prof. dr Aleksandra Kostića, koji će govoriti o odnosu kognitivne psihologije i jezika (Cognitive constraints and language structures).

Tokom vikenda, sale Filozofskog fakulteta rezervisane su za predavanja koja su grupisana po tematskim celinama, te ćete tako imati prilike da čujete nešto što do sada niste čuli iz oblasti psihologije ličnosti, psihologije umetnosti, obrazovanja i razvojne psihologije, psihologije percepcije i tako dalje.


Stimuluskup

Ono što je novina na ovogodišnjem skupu Empirijska istraživanja u psihologiji jeste studentski podskup Stimuluskup na kom će, paralelno sa ostalim predavačima, studenti i studentkinje psihologije održati predavanja na određene teme. Cilj Stimuluskupa jeste približavanje naučnih skupova studentima, kao i podsticanje njihovog interesovanja za istraživanja i bavljenje naučnim radom. Tema ovogodišnjeg podskupa Empirijskih istraživanja u psihologiji je Psihologija i tehnologija.

Predavači će kratkim predavanjem na određenu temu, radionicom, posterom ili prikazom sopstvenog ili tuđeg naučnog rada pokušati da vam dočaraju mnoge psihološke enigme koje se nalaze u pozadini tehnoloških postignuća. Samo neke od oblasti u kojima se psihologija i tehnologija prepliću jesu upotreba tehnologije u kliničkoj proceni, upotreba veštačke inteligencije u psihološkim tretmanima ljudi, online savetovanje, upotreba novih tehnologija u obrazovnom kontekstu, informatička pismenost, upotreba tehnologije  u selekciji ljudi za određeni posao. 

Postoji mnogo pitanja na koja psihologija još uvek nije pronašla odgovor. Da li i na koji način ona može da objasni mnogobrojne aspekte radnog, socijalnog ili kulturološkog odnosa čoveka i mašine? I u kojoj meri tehnologija utiče na psihologiju, psihologija na tehnologiju, ili među njima postoji nužna interakcija?

Posetite Empirijska istraživanja u psihologiji i saznajte, to i još mnogo toga!

Kompletan program  možete preuzeti na sledećoj adresi:
http://empirijskaistrazivanja.org/
Za više informacija posetite i fejsbuk stranicu:
https://www.facebook.com/empirijskaistrazivanja/


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Aleksandra Milosavljević

Autor: Aleksandra Milosavljević

Student psihologije. Pisac u pokušaju. Čovek u pokušaju.
Ono između je manje važno.