Udruženje transakcionih analitičara TAUS predstavlja vam ciklus besplatnih radionica za studente: Izađi iz svoje zone komfora koji počinje sutra, 14. marta u 18 časova u Studentskom Kulturnom Centru.

Šta je komfor? To je sigurna zona, poznato okruženje koje nam pruža osećaj sigurnosti i mogućnost da znamo šta nas očekuje i sa čim treba da se nosimo. Komfor nas štiti od stresnih situacija i svega što može da donese bilo kakvu promenu.

Komfor ima svoje prednosti i mane; s jedne strane nam dopušta osećaj ušuškanosti i sigurnosti, ali, s druge strane, često nam ne dozvoljava da se razvijamo i da dođe do neke promene. Svaka promena doživljava se veoma emotivno, gotovo kao pretnja, a napuštanje zone komfora je za onoga ko od nje previše zavisi veoma stresno iskustvo. Ipak, čak i kada se to desi, mada smo svesni da se zapravo ništa strašno nije dogodilo, strah je i dalje prisutan.

Tema ovog ciklusa radionica biće razumevanje koncepta zone komfora, kao i zašto nam izlazak iz nje često može izgledati gotovo nezamisliv. Pored toga, sa učesnicima će se raditi na njihovim konkretnim situacijama u kojima žele da načine promenu. Predviđeni su kako grupni tako i individualni rad.

Koncept rada podrazumeva ciklus od tri radionice u trajanju od dva sata, kao i konsultacije između njih. Datumi predviđeni za radionice su 14. i 28. mart i 11. april. Broj mesta je ograničen na 15 i prisustvo na sve tri radionice je obavezno! Studenti se mogu prijaviti na mejl: jelena.spremo.psiholog@gmail.com

Radionice drže Jelena Spremo i Bojana Matović. Jelena je doktorant psihologije i master filozof. Bojana je master psiholog i ima 5 godina iskustva u oblasti ljudskih resursa. Obe su na 4. godini psihoterapijske edukacije iz transakcione analize.


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Aleksandra Milosavljević

Autor: Aleksandra Milosavljević

Student psihologije. Pisac u pokušaju. Čovek u pokušaju.
Ono između je manje važno.