Možda iz samog naslova možete zaključiti o čemu je reč. Brojka je impozantna, ali ne veća od strpljenja i upornosti Brankice V. koja je na tribini „Put do uspešne karijere“ dobila posao. Zvuči neobično! Ne na sajmu ili još jednom u nizu konkursa na koji je poslala svoju radnu biografiju, Brankica je dobila posao na tribini! Odlučili smo da Brankičinu priču podelimo sa vama kako bismo vas motivisali da nikada ne odustajete!

Brankice, šta se dešavalo nakon završetka fakulteta?

Brankica: Počela sam da šaljem svoj CV na konkurse za posao. U počeku sam vršila selekciju kompanija, kasnije sam već slala gde god sam pomislila da imam šanse. Poslala sam tačno 123 CV-a. Ovaj 124-i koji nisam poslala, e tu sam primljena.

Kako si se prijavila za događaj?

 Brankica: Dopala mi se priča o 4 koraka do posla, naišla sam na događaj i odlučila da dođem, delovalo je zanimljivo. Svakako nisam imala šta da izgubim. Došla sam u 18h i tu počinje moj novi život. Nakon što sam postavila pitanje i objasnila svoju situaciju o nezaposlenosti, jedan od predavača mi je rekao da ćemo pričati nakon tribine. Bila sam presrećna, ali i šokirana u isto vreme.

Šta te je motivisalo da nastaviš dalje?

Brankica: Vodila sam se time da me čeka nešto dobro i da nipošto ne smem da odustajem, ali sa druge strane i da ništa neću dobiti time što sedim kod kuće, već da moram da se pokrenem. Bila sam i ljuta i razočarana, ali sam to usmerila na pozitivnu stranu, koristila sam taj bes kao dalju motivaciju umesto da se zatvorim u sebe.

Šta bi za kraj savetovala mladima?

123 cv-a kasnije

Brankica: Ne samo mladima, već svim osobama koje ovo čitaju, želim da kažem da ne odustaju i da, iako zvuči kao kliše, se pokrenu i rade na sebi i veruju u sebe. Nikada ne znate šta vas čeka.

AIESEC je najveća studentska organizacija na svetu. Postoji u više od 120 zemalja. Izazovi sebe, postani lider, upoznaj nove ljude i proširi svoja znanja iz oblasti marketinga, IT-a, prodaje i administracije.


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Dušan Tomić

Autor: Dušan Tomić

Kada ti crna mačka prelazi put to ukazuje na to da je životinja negde krenula…