Festival argtentinskog filma

U Institutu Servantes u Beogradu (Instituto Cervantes de Beolgrado) održaće se festival argentinskih filmova, od 6. do 13. decembra. Filmovi će se prikazivati 6.,13.,17. i 24. od 19 časova, a u pitanju su sledeći filmovi: Mi primera boda (Moje prvo venčanje), El ultimo Elvis (Poslednji Elvis), Medianeras (Zidovi) i Tiempo de valientes (Vreme hrabrosti). Ulaz će biti slobodan, ali je broj mesta ograničen. Za više informacija pogledajte sajt Instituta Servantes.

kqjndlqkxcqspodkq

Festival italijanskog filma

U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu održaće se 15. festival italijanskog filma, od 6. do 9. decembra.  Filmovi koji će se prikazivati su: Orecchie (Uši), Noi e la Giulia (Mi i Džulija), Lo chiamavano Jeeg Robot (Zvali su ga Džig Robot), Se mi lasci non vale (Ako me ostaviš ne važi se), Non essere cativo (Ne budi loš). Takođe će se 7. decembra u Italijanskom institutu za kulturu u 18 časova prikazivati film La cena per farli conoscere (Večera za upoznavanje). Za više informacija pogledajte sajt Jugoslovenske kinoteke i Italijanskog instituta za kulturu.

jhqxbkq

Merlinka festival

Od 8. do 14. decembra održaće se osmi po redu Merlinka festival u Domu omladine. Repertoar nudi 15 igranih i dokumentarnih i 40 kratkih filmova, od kojih su neki nagrađivani na poznatim svetskim festivalima. Detaljnije o raznovrsnosti programa možete pronaći na sajtu Merlinka festivala.

jqknxclqmcjhqbxoiqjm

 


Ako niste do sada, zapratite našu Lifehacker.rs FB stranicu.


Tamara Stojanović

Autor: Tamara Stojanović