U toku su prvi dani leta, ako već niste isplanirali svoja putovanja usled napornih ispitnih rokova ili ostalih obaveza, ne očajavajte, mi smo tu da vam pomognemo! Nudimo vam u prilogu neke od ideja koje će u vama podstaći avanturistički duh i biće svakako nešto drugačije od onoga na šta ste možda navikli.

1. Sportskog ste duha i u dobroj formi, okupite par zainteresovanih ljudi oko sebe i pravac na bicklističku turu gde god da se dogovorite! Umesto da plaćate skupe karte do primorja u okolini, ako već imate dobar bicikl ili ste u mogućnosti da ga pozajmite, krenite ukoliko ovog leta na nezaboravnu avanturu. Naravno, to može biti i tura po Srbiji, neotkrivena prirodna bogatstva čekaju na vas! Sve što vam je potrebno jeste odlična kondicija, džeparac koji će pokriti vaše potrebe – piće, hrana, odmaralište. No, tu su uvek i veliki ruksaci u koje možete smestiti osnovne potrebštine u koje između ostalog može i da spada neki mini šator ili pak vreća za spavanje! Napravite sebi rutu, raspitajte se po internetu, a možda i uspete da pronađete neku organizovanu turu do mesta gde biste baš želeli ovoga leta da odete.

2. U slučaju da niste u kondiciji, a imate vozačku dozvolu, obilazak željenih destinacija automobilom može biti jednako zanimljiv. Okupite još troje / četvoro ljudi, raspodelite trošak za gorivo i ponesite šatore. Na ovaj način sami ste sebi moderator putovanja i ne zavisite ni od koga – sem ekipe. Zato birajte ljude sa kojima se dobro slažete i koji imaju slična interesovanja kao i vi. Uz dobar plan i dogovor možete posetiti šta god poželite i izabrati sebi najlepše mesto pod zvezdama za spavanje!

3. Poslednja, možda naizled ne toliko jeftina varijanta jeste krstarenje jedrilicom. Izdvojite desetak dana van letnje sezone, ali se na vreme raspitajte i ukoliko već sada rezervišite jedrilicu za septembar. Što je veći broj ljudi, time je aranžman po osobi jeftiniji. Ako uspete da nađete sopstvenog skipera, jedina briga ostaje vam hrana. Umesto da idete na more ovako ćete deset dana biti bukvalno na moru.

Milica Tomić

Autor: Milica Tomić

Pored čula mirisa, kao glavnog saputnika kroz život, ona se ipak najbolje snalazi kada igra.