Kako sebe naziva, Nicholas Trainerbees, tridesetdevetogodišnji Francuz je postao legenda među pčelarima ali i među pristalicama legalizacije kanabisa. Pored toga što je strastveni pčelar, Nicholas je umetnik, bravar i otvoreni pristalica marihuane i njenih lekovitih dejstava. Godinama je pokušavao na sve načine da ukombinuje svoju ljubav prema pčelama sa svojom, kako on kaže, ljubavi prema kanabisu. Uspeo je da uradi ono o čemu su verovatno mnogi maštali.

Konkretno, posvetio je 20 godina treniranju pčela da rade nekoliko stvari uključujući i sakupljanje šećera iz voća. Ali pored cveća i voća, Nicholas je svoje pčele osposobio za prikupljanje “resin“-a (smole) iz biljke kanabisa! Zvuči neverovatno, ali krajnji rezultat je zaista jedinstven med od kanabisa, tzv. Cannahoney.  Cvetnog je ukusa, sa svojstvima divljeg meda i kanabisa.

Neki su ga osuđivali i govorili da kanabis može biti poguban za pčele, ali je on dokazao da to nema nikakvog negativnog uticaja na insekte. Pčele koje proizvode Cannahoney po njegovim rečima nemaju endokanabinoidni sistem tako da kanabinoidi na njih ne deluju. U prevodu, pčelice se neće naduvati, gledaće kanabis samo kao još jedan od izvora hrane.

cannahoney

Nicholas kaže da rad njegovih pčela spaja mnogobrojna lekovita svojstva meda i kanabisa u jedan produkt. Takođe dodaje to da sve što prođe kroz telo pčele samo može biti bolje nego ranije. U suštini, ako zaživi, Cannahoney će postati prvi, potpuno prirodni, jestivi produkt kanabisa. Pored toga što im može pomoći, mnoge će verujem i slatko nasmejati.

 

Izvor: thespiritscience.net

Dušan Tomić

Autor: Dušan Tomić

Kada ti crna mačka prelazi put to ukazuje na to da je životinja negde krenula…