29. 7. 2015-te godine je izašla nova verzija popularnog operativnog sistema Windows pod rednim brojem 10. Ukoliko ga još niste nadogradili na vaš računar i ne znate kako da to uradite pogledajte instrukcije koje se nalaze ispod.

Još od 1985 godine kada je izašla prva verzija najpopularnijeg operativnog sistema za kompjutere, kompanija Microsoft redovno ažurira softver. Ove godine je to Windows 10, koji ima sve šanse da ponovi uspeh Windows 7 i Windows XP. Ali najveći novitet  jeste mogućnost besplatne nadogradnje sa verzija 7, 8 i 8.1, čak ako imate nelegalno aktiviranu kopiju. Za ovo ne morate biti stručnjak u radu sa kompjuterima, dovoljno je da odradite par jednostavnih koraka. Pre nego što započnete nadogradnju, napravite kopiju svih vaših podataka!

  1. Otvorite „Control Panel“
  2. Pređite na „Windows Update Center“
  3. Izaberite „Settings“
  4. Ukljućite automatsko ažuriranje sistema, i štiklirajte preostale 2 opcije kako biste dobijali pomenuta ažuriranja
  5. Otvorite sistemski program cmd.exe ( desni klik – „Run as Administrator“ ). Unesite sledeću komandu: wuauclt.exe/updatenow i pritisnite „Enter“.
  6. Vratite se na „Windows Update Center“ kako biste proverili da li je započeto skidanje Windows-a 10.

 

Nakon zavšetka skidanja, počeće proces instalacije, koji može da traje kako dugo, tako i kratko. Sve zavisi od konfiguracije vašeg računara.

[Jul 2016] Napomena: Microsoft je obustavio besplatnu distribuciju Windows 10.

 

Aleksandar Simić

Autor: Aleksandar Simić

Šta bih ovde mogao da napišem?